În cadrul emisiunii "Subiectiv" de la Antena 3, deputatul PSD Liviu Pleșoianu și deputatul PNL Cristina Trăilă au avut un schimb dur de replici pe tema decorării lui Augustin Lazăr de către ONG-ul Grupul pentru Dialog Social.
Liviu Pleșoianu: "A încerca acum să îl scoți basma curată pe Augustin Lazăr mi se pare un fapt absolut sinistru. Iar faptul că la 30 de ani de la Revoluție avem ca procuror general un torționar pentru că un om... să dați din cap... să dați din cap, pentru că eu nu mai am nici un fel de ezitare în a spune că ceea ce faceți la Partidul Național Liberal, ținându-l în brațe pe acest individ sinistru este absolut de neconceput. Pentru ce a însemnat cândva Partidul Național Liberal... dincolo de treaba asta... fatul că, în plin scandal, un ONG numit Grupul pentru Dialog Social, găsește de cuvință ca, săptămâna viitoare să-l decoreze pe marele Augustin Lazăr... arată o perfecțiune a imposturii. Pentru că știți cine mai este membru în Grupul pentru Dialog Social? Mai este domnul Șora. Mihai. Care pare revoluționar și simbol al străzii, dar strada aia care îl consideră mare simbol pe Mihai Șora nu prea citește. Că dacă ar citi ar constata că domnul Mihai Șora a fost consilierul doamnei Ana Pauker și domnul anticomunist, consilier al Anei Puker, Mihai Șora îl va decora pe domnul Augustin Lazăr".
În replică Cristina Trăilă: "Confuzia de nume, și nu este prima dată, dacă ați observat în ceea ce îl privește pe Lazăr, cea care a fost menționată anterior de Tudorel Toader mi se pare de la bun început o manevră deloc lipsită de inteligență, a unor oameni care și-au targetat foarte bine persoana domnului Lazăr din anumite obiective. A mai fost o confuzie, dacă vă aduceți aminte, în ceea ce privește dosarele domnului Iohannis. A fost aruncat așa un nume, de ministrul Tudorel Toader, și s-a lăsat a se înțelege că cel care a clasat acele dosare a fost Augustin Lazăr. Toată această discuție, dezbatere a pornit de la declarația unui deținut politic, domnul Filip. Acesta făcea trimitere la un alt Lazăr. Și a și precizat acest lucru. De acolo a pornit declarația unui membru CNSAS, în acest sens. Eu nu contest acest document, evident. Aici vorbim de o comisie în care vorbeați de aceste infracțiuni. Acelea erau infracțiunile din vremea comunismului. Eu știu că sunteți mai tânăr, dar asta-i cumea... asa suna. Sunau extrem de dureros pentru noi (...) Legea Lustrației ar trebui demult adoptată și să dispară toți acești oameni...".
Liviu Pleșoianu: Inclusiv Lazăr?
Cristina Trăilă: Toți cei care sunt în Parlament... el și-a făcut meseria de procuror... avea 29 de ani
Liviu Pleșoianu: Deci avem un om care a ales să nu tacă. Iulius Filip a fost unui dintre ei... îi dădeau să mânânce o zi da, o zi nu. În zilele în care nu îi dădeau să mânânce îl băteau până la leșin.
Cristina Trăilă: Toate închisorile comuniste erau așa...
Liviu Pleșoianu: La Aiud era iad, iar prcurorul Augustin Lazăr pe care îl apărați dumneavoastră... în locul lui Augustin Lazăr ați fi semnat așa ceva?
Cristina Trăilă: Nu știu.
Liviu Pleșoianu: Nu știți? Eu nu aș fi semnat în viața mea așa ceva!
Cristina Trăilă: Nu ați trăit în vremea comunismului domnule Pleșoianu... asta este realitatea.
Liviu Pleșoianu: Bunica mea a avut domiciliu forțat împreună cu toată familia. Așa că nu îmi dați mie lecții de anticomunism.
Cristina Trăilă: Ai mei au fost refugiați...
Liviu Pleșoianu: Țineți-l în brațe pe acest torționar...
Cristina Trăilă: Nu e torționar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu