Scandalul Renault. Guvernul francez intervine: Nu poate fi vorba de un nou scandal Volkswagen

renault
renault

Guvernul francez intervine în scandalul Renault și dă asigurări că nu poate fi vorba de un nou "scandal Volkswagen" pentru că nu există niciun soft fraudulos privind emisiile de gaze.

Ministrul francez al energiei, Segolene Royal, spune ăa nu s-a descoperit software fraudulos pe mașinile Renault, însă emisiile de CO2 și de oxid de azot sunt peste normele legale la Renault și la alți doi constructori auto, scrie AFP.

Situația de la Renault nu este în niciun caz la fel de gravă ca la Volkswagen, spune Emmanuel Macron, ministrul francez al economiei.

După declarațiile celor doi miniștri, prăbușirea acțiunilor Renault s-a oprit și au terminat ziua cu o scădere de 10%.

Emmanuel Macron a declarat că situația Reanult nu este nici pe departe atât de gravă ca la Volskwagen, adăugând că are încredere în compania franceză.

El a mai spus că după ce a izbucnit scandalul Volkswagen, s-au făcut mai multe controale la Renault din care a reieșit că nu există niciun software fraudulos cu privire la emisiile de gaze.

Acțiunile Renault au scazut, joi, cu 20% la bursă dupa ce s-a aflat că o parte dintre sediile companiei au fost percheziționate. Autoritățile franceze au descins în unități din domeniul omologării și al unităților de control pentru motoare, bănuiala fiind că ar putea să fi existat fraude la nivelul emisiilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel