Renault, acuzat că a mințit despre emisiile de gaze! Un nou scandal Volkswagen

Compania Renault este acuzată că a mințit cu privire la emisiile de gaze, după ce mai multe percheziții au avut loc la unele sedii. Dacă acuzația se adeverște, atunci piața auto va avea parte de un nou scandal Volkswagen.

După ce s-a aflat că autoritățile au descins în unele sedii ale Renault, acțiunile companiei s-au prăbușit cu 20%.

Un sindicalist a confirmat că au avut loc percheziții, iar unele surse spun că ar fi vorba de posibile fraude la nivelul emisiilor, ceva în stilul Volkswagen, scrie Bloomberg.

Autoritățile au percheziționat unități din domeniul omologării și al unităților de control pentru motoare, bănuiala fiind că ar putea să fi existat fraude la nivelul emisiilor.

Sindicatul CGT Renault spune că mai multe computere ale directorilor au fost confiscate. Este vorba de cumputere ale directorilor din centrul de ingienrie din Lardy, centrul tehnic Guyancourt (Yvelines), sit-ul Plessis-Robinson și sediul central de la Boulogne-Billancourt.

În ciuda speculațiilor privind un nou scandal de tip Volkswagen, nici autoritățile, nici reprezentanții Renault nu au dat declarații oficiale.

Este cea mai rea zi din ultimii 21 de ani pentru acțiunile Renault, companie care pierde prin scăderea de acum peste 5 miliarde euro din capitalizarea de piață.

Dacia, deținută de Renault

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

Renault are un centru testare la Titu mplasat pe terenul unei foste baze militare de aviaţie şi paraşutism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel