Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Scandal la Steaua. CSA cere demisia lui Răzvan Burleanu și anularea meciului FCSB

Bogdan Bolojan / 04 apr 2017 / 19:54

Juristul Clubului Sportiv al Armatei, Florin Talpan, a emis un comunicat de presă în care îi cere demisia președintelui FRF Răzvan Burleanu după ce acesta a declarat că FCSB are palmaresul istoric al stelei. Totodată, Talpan cere ca FCSB să piardă meciul cu Dinamo, nevând voie să dispute meciuri oficiale.

Iată comunicatul de presă transmis de Florin Talpan: 

"Pentru o bună și corectă informare a opiniei publice și a suporterilor, în calitate de Consilier Juridic Șef al Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, fac următoarele precizări:

Pe data de 3 aprilie 2017, la postul de televiziune sport.ro, președintele FRF Răzvan Burleanu a făcut următoarele afirmații: "Decizia instanței este referitoare exclusiv la marcă, nu la palmares. FC FCSB SA este continuatoarea echipei Steaua. De asta avem FCSB în Liga I".

SC FCSB SA nu are niciun drept de a juca meciuri interne și internaționale care sunt organizate de către FRF, LPF și UEFA.

Comitetul Executiv care în data de 30 martie 2017 a validat schimbarea denumirii echipei din FCSB în SC FC FCSB SA este un comitet nelegal constituit, nevalidat de către Tribunalul București și, ca urmare, hotărârea din 30 martie 2017 este nulă de drept. De asemenea, toate hotărârile luate de Comitetul Executiv nevalidat de instanță sunt nule de drept. Nu înțeleg cum o entitate publică de tipul Federației Române de Fotbal poate funcționa cu atâtea nereguli și nimeni să nu ia atitudine.

În mod legal, Federația Română de Fotbal ar trebui să funcționeze după statutul validat de Tribunalul București în anul 2011, care are 63 de articole. Acest statut nu cuprinde articole prin care o echipă ar putea fi retrogradată. În schimb, Federația Română de Fotbal funcționează ilegal, după bunul plac, după un nou statut, nevalidat de instanță, neaplicabil din punct de vedere legal decât prin eludarea legii. Acest statut cuprinde 70 de articole, ultimul articol, cu numarul 70, fiind de notorietate, pe baza lui făcându-se în mod ilegal retrogradarea Rapidului.

Având în vedere faptul că Federația Română de Fotbal este recunoscută ca și entitate de utilitate publică, definită la cap. VI din Legea nr. 26/2000 (M. Of. nr. 39/2000), capitol modificat prin OG nr. 37/2003 (M. Of. nr. 62/2003), vă solicit, domnule Burleanu, să ieșiți public și să informați miile de suporteri, precum și cluburile afiliate sau neafiliate la Federația Română de Fotbal, cum este posibil să nu aveți un statut legal, un regulament, un Comitet Executiv validat de instanță și cum este posibil să permiteți ca o echipă neafiliată ca FCSB să joace meciurile organizate în Liga I?

Nu puteți afirma public, domnule Burleanu, că nu sunteți informat de faptul că SC FCSB SA nu este și nu a fost niciodată afiliată, fiindcă dacă ați face o astfel de afirmație ar trebui să vă dați imediat demisia, întrucât nu cunoașteti care sunt echipele înregistrate și validate de către Tribunalul București în Registrul special Federații.

Oricum, ar trebui să vă dați demisia de onoare deoarece ați permis ca un club neafiliat să aibă aceleași drepturi ca un un club afiliat la Federația Română de Fotbal.

Vă informez, domnule Burleanu, că este interzisă modificarea numelui în timpul campionatului și orice cerere de acest gen este respinsă ca tardiv formulată (art. 2, alin. 4 din regulamentul Federației Române de Fotbal). Este inadmisibil să nu știți acest lucru. Ca un exemplu, "nu poți divorța de o persoană cu care nu ești în mod legal căsătorit".

Duminică, 2 aprilie 2017, FCSB nu avea dreptul să joace cu Dinamo, deoarece în Liga I sunt permise doar meciurile echipelor afiliate la FRF.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.22