Samsung estimează câştiguri record, în urma succesului înregistrat de Galaxy S7

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Samsung Electronics este în grafic pentru a raporta câştiguri anuale record, în pofida problemelor înregistrate la dispozitivele Galaxy Note 7 şi a scandalului de corupţie în care este implicat vicepreşedinte Lee Jae-yong, transmit BBC şi Yonhap.

Vineri, grupul sud-coreean a estimat că se aşteaptă la o creştere de 48,2% a profitului operaţional în primul trimestru din acest an, la 9.900 de miliarde de woni (8,76 miliarde de dolari), faţă de 6.680 de miliarde de woni în perioada similară din 2016, datorită performanţei robuste la divizia de chipuri de memorie.

Prognoza anunţată vineri de Samsung o depăşeşte pe cea a analiştilor, care se aşteptau la 9.430 de miliarde de woni. Ar fi al doilea cel mai ridicat profit operaţional trimestrial raportat vreodată de Samsung Electronics.

Actualul record a fost înregistrat în trimestrul trei din 2013, când profitul operaţional a atins 10.100 miliarde de woni.

De asemenea, Samsung se aşteaptă la un avans al vânzărilor de 0,44% în primele trei luni din acest an, la 50.000 de miliarde woni.

Estimările nu includ veniturile din vânzarea noului smartphone Galaxy S8. Samsung Electronics a anunţat joi un preţ al smartphone-ului Galaxy S8 Plus cu 6 GB RAM de 1,15 milioane won, respectiv 1.018 dolari. De asemenea, modelele Galaxy S8, de 5,8 inci, şi S8 Plus, de 6,2 inci, cu 4 GB RAM sau o capacitate de stocare de 64 GB, vor fi vândute cu 936.000 (circa 826 dolari) won şi, respectiv, 990.000 won (aproximativ 837 dolari).

Este pentru prima dată când Samsung lansează un smartphone cu o capacitate de stocare aşa de mare. Specialiştii din industrie spun că schimbarea reflectă cererea pentru telefoane premium din China, o piaţă importantă a Samsung.

Analiştii se aşteaptă ca în primul trimestru din acest an vânzările de smartphone-uri Galaxy S7 să depăşească nouă milioane de unităţi. Vânzările de telefoane mobile au înregistrat, de asemenea, creşteri, mai ales cele din gama premium: Galaxy S7 şi S7 Edge.

Vânzările Samsung reprezintă echivalentul unei cincimi în PIB-ul Coreei de Sud şi pentru mulţi tineri absolvenţi angajarea în acest gigant este cel mai important obiectiv.

La Bursa de la Seul, acţiunile Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, televizoare şi chipuri de memorie, au închis vineri în scădere cu 0,57%, la 2.080.000 woni, potrivit Agerpres.

[citeste]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel