Românii susțin proiectul Roșia Montană

Românii cred că autoritățile trebuie să susțină proiectul Roșia Montană. Sunt rezultatele unui sondaj Sociopol realizat în perioada 23-26 august.

68% dintre respondenți au spus că autoritățile trebuie să promoveze acest proiect, în timp ce doar 32% au răspuns că ar trebui să se opună proiectului.

Același sondaj de opinie arată că românii au încredere că autoritățile vor promova Roșia Montană, 73% dintre ei fiind de această părere. În schimb, 27% dintre cei intervievați au răspuns că autoritățile se vor opune proiectului Roșia Montană.

Sondajul Sociopol a fost realizat în perioada 23-26 august 2013, pe un eșantion de 1079 de persoane, cu o marjă de eroare de +/- 3,2 %.

Ce câștigăm de pe urma proiectului

Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, proiectul de lege privind exploatarea minieră de la Roşia Montană. Exploatarea ar urma să înceapă în noiembrie 2016.

Potrivit documentului, participaţia statului ar creşte cu încă 5,69%, la 25% din acţiuni. Mai mult, începerea proiectului este condiţionată şi de emiterea la timp a tuturor autorizaţiilor, potrivit Acordului între Guvern, Gabriel Resources şi Roşia Montană Gold Corporation pentru începerea exploatării.

Investitorul va plăti Guvernului o redevenţă de 6% din valoarea producţiei, statul având opţiunea de a solicita companiei ca plata redevenţei să se facă în natură, conform proiectului.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel