Revocarea din CSM a Alinei Ghica votată și de CA din Alba Iulia

alina ghica
alina ghica

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Alba Iulia a hotărât, miercuri, revocarea judecătorului Alina Nicoleta Ghica din funcţia de membru a Consiliului Superior al Magistraturii.

Potrivit comunicatul Curții de Apel din Alba Iulia, din totalul de 40 judecători cu drept de vot, toţi prezenţi la Adunarea Generală, 36 au votat pentru revocare, iar patru voturi au fost împotrivă.

 "Adunarea Generală a Judecătorilor a considerat acest demers ca fiind necesar întrucât conduita doamnei judecător Alina Nicoleta Ghica a fost lipsită de transparenţă în cursul anului trecut, imaginea Consiliului Superior al Magistraturii fiind grav afectată şi activitatea caracterizată prin grave derapaje de la rolul acestei instituţii, respectiv acela de garant al independenţei justiţiei", se arată în comunicat.

Alina Nicoleta Ghica şi-a exercitat în mod necorespunzător atribuţiile încredinţate prin "asumarea unui termen nerealist pentru intrarea în vigoare a noului Cod de procedură civilă, contrar solicitării manifestate de corpul judecătorilor de condiţionare a acordului, de asigurarea condiţiilor necesare pentru punerea în aplicare a dispoziţiilor acestui cod", se arată în comunicat.

 De asemenea, judecătorii din Alba îi impută faptul că a ignorat nevoile reale ale instanţelor, dar şi "o preocupare excesivă pentru propria imagine, precum şi utilizarea unor unităţi diferite de măsură în analizarea mesajelor venite din spectrul politic sau presă, de natură a crea o aparenţă de partizanat politic".

La finalul Adunării Generale de miercuri, în urma propunerii a mai mult de o treime din judecători, s-a stabilit organizarea la o dată ulterioară a unei adunări generale a judecătorilor pentru discutarea revocării din funcţia de membru CSM ales din partea curţilor de apel a judecătorilor Horaţius Nicolae Dumbravă şi Alexandru Şerban.

 Potrivit legii, un membru ales în CSM poate fi revocat la cererea majorităţii instanţelor pe care le reprezintă, acestea hotărând cu două treimi din rândul judecătorilor în funcţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel