Renault, scădere substanțială la Bursă. Ce a declanșat declinul

Acțiunile grupului auto francez Renault, proprietarul și al companiei Dacia, înregistrau joi la prânz o scădere de peste 15% la bursa de la Paris, după ce agenția de presă AFP a anunțat că la sediul companiei a avut loc o serie de percheziții posibil legate de consecințele scandalului motoarelor trucate de la Volkswagen, potrivit unei surse sindicale, informează AFP.

În jurul orei 12,05, acțiunile Renault erau în scădere cu 15,24% până la 73,45 euro, aceasta fiind cea mai mare scădere înregistrată de o acțiune inclusă în indicele CAC 40. Degringolada titlurilor Renault l-a afectat și pe rivalul PSA Peugeot Citroen, ale cărui acțiuni au înregistrat o scădere de peste 7%, pe o piață care înregistra o scădere de 3,14%.

'Acțiunile au scăzut după publicarea de către AFP a unor informații referitoare la efectuarea unor percheziții la sediul Renault cu privire la testele de emisii poluante. Se pare că au fost sechestrare unele calculatoare', a declarat un trader de la Paris, relatează Agerpres.

Aceste percheziții vin după ce anul trecut constructorul auto german Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Renault a preluat în anul 1999 compania Dacia.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel