Recepție Cotroceni. Iohannis - Firea, controversă. Vâlcu, despre incident

Recepție Cotroceni. Iohannis - Firea, controversă. Iohannis nu dat mâna cu Primarul General la recepția de la Palatul Cotroceni, însă nu se știe dacă a fost intenție sau neatenție. Val Vâlcu susține că, dacă era o greșeală de protocol, putea fi rezolvată cu ușurință.

Recepție Cotroceni. Iohannis - Firea, controversă. Iohannis nu a dat mâna cu Gabriela Firea, după un moment jenant în care a fost plimbată de la stânga la dreapta pentru a respecta reigorile celor de la protocol care au omis să îi indice locul cu un bilețel, așa cum s-a întâmplat cu ceilalți participanți. Nu se știe însă, dacă lipsa acestui salut al Președintelui României a fost cauzat de intenție sau neatenție. Cu privire la protocolul de la Cotroceni, Val Vâlcu a declarat că problema putea fi rezolvată cu ușurință.

"Nu cred că protocolul este atât de strict. Se putea găsi loc și pentru Gabriela Firea. În epoca lui Nicolae Ceaușescu, dacă durau defilările două-trei ore, mai pleca unul de la tribună. Dacă atunci se făcea poza oficială, în ziarul Scânteia era decupată imaginea celui care trebuia să se afle, să zicem pe poziția cinci, era pus pe poziția cinci și mutați toți cu un cap mai încolo. Cam așa ceva și aici. Distanța de la președinte până la primar trebuie măsurată în demnitari? Gabriela Firea este reprezentantul celui mai mare oraș, cu 2,5 milioane de oameni. Deci puteau să rezolve această problemă de protocol atfel, nu excluzând-o. Chiar dacă a fost o greșeală și și-au dat seama că se încalcă nu știu ce protocol, puteau să rezolve incidentul", a declarat Val Vâlcu la Antena 3.

"Există două posibilități"

"Există două posibilități: a fost o bâlbâială a protocolului, dl președinte nu a știut de aceste lucruri și nu m-a observat și a doua că a fost o intenție să fiu izolată, să nu fiu nici lângă colegele mele din Guvern și să fiu și marginalizată în rândul șefilor de instituții, astfel încât să nu avem ocazia să dăm mâna”,a declarat Gabriela Firea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel