Protecţia datelor personale, GDPR. Ministrul Cojocaru, informaţii de ultimă oră

Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale
Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale

Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, susţine că societăţile care urmează să implementeze regulamentul privind protecţia datelor personale nu au se teme de nimic.

Bogdan Cojocaru a declarat, joi, la Iaşi, că societăţile private sau publice din domeniul comunicaţiilor, care au obligaţii ce decurg din implementarea regulamentului privind protecţia datelor personale, începând de pe 25 mai 2018, vor face ca acestea să fie în siguranţă, subliniind că "nu e nimic de speriat" legat de acest subiect.

Aflat la Iaşi pentru a lua parte la cea de-a XXVI-a ediţie a Conferinţei Internaţionale "Public Administration for well-being and growth", eveniment care se desfăşoară la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, ministrul Cojocaru a precizat că a avut, recent, întrevederi cu operatorii din comunicaţii, în cadrul cărora au fost abordate şi probleme privind protecţia datelor personale.

"Zilele trecute, am avut discuţii cu operatorii din zona de comunicaţii, în cadrul cărora am vorbit şi despre protecţia datelor - pentru că sunt foarte multe lucruri care li se aplică dumnealor. Nu e nimic, însă, de speriat. Din punctul meu de vedere, aplicarea acestui regulament este pentru toată piaţa. Indiferent de nume, societăţile sau companiile private sau publice care au aceste obligaţii vor face ca datele noastre să fie în siguranţă. Uitându-ne numai la ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă cu Facebook şi alte platforme, putem spune că pericolele sunt la orice pas", a declarat ministrul Cojocaru.

Directivă europeană

El a subliniat importanţa implementării directivei europene NIS, care vizează asigurarea securităţii reţelelor şi sistemelor informatice la nivelul operatorilor de servicii esenţiale şi furnizorilor de servicii digitale.

"În afară de acest lucru foarte important, mă refer la GDPR (Regulamentul General de Protecţia Datelor - n.r), trebuie să vorbim şi despre transpunerea directivei NIS, care reglementează domeniul securităţii cibernetice. Aici, am reuşit să parcurgem în regim de urgenţă toţi paşii, în aşa fel încât să ne încadrăm în termenul impus de UE, iar noua lege să fie trimisă spre promulgare", a declarat ministrul Cojocaru.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel