Principele Radu, mesaj răvășitor despre Regina-mamă Elena

Principele Radu a fost prezent, vineri, la ceremonia organizată de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, cu ocazia împlinirii a 120 de ani de la naşterea reginei-mamă Elena, la Templul Coral din București. 

Principele a elogiat credinţa, bunătatea, modestia şi înaltul simţ moral al datoriei de care a dat dovadă regina-mamă Elena, "care o recomandă istoriei ca pe o mare regină", apreciind că aceasta "rămâne un far" pentru Familia Regală. El a mai spus că Regina-mamă Elena a fost un dar nepreţuit pentru România secolului trecut. "Regele Mihai I şi instituţia Coroanei îndeamnă societatea românească la compasiune, la generozitatea de a asculta pe celălalt, la cultivarea virtuţilor precum: domnia legii, şi nu a oamenilor, respectul faţă de proprietatea privată, forţa competentă a instituţiilor şi familia. Suntem datori de a ne uita înspre viitorul ţării noastre veghind responsabil la democraţia, prosperitatea şi stabilitatea ei", a spus principele Radu.

Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, deputatul Aurel Vainer, care a caracterizat ceremonia drept "un exerciţiu de memorie", a omagiat personalitatea reginei-mamă Elena, dând citire unui mesaj al profesorului Carol Iancu dedicat marii suverane. "Îi datorăm o veşnică recunoştinţă reginei-mamă Elena", a încheiat Aurel Vainer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel