Principele Radu, mesaj răvășitor despre Regina-mamă Elena

Principele Radu a fost prezent, vineri, la ceremonia organizată de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, cu ocazia împlinirii a 120 de ani de la naşterea reginei-mamă Elena, la Templul Coral din București. 

Principele a elogiat credinţa, bunătatea, modestia şi înaltul simţ moral al datoriei de care a dat dovadă regina-mamă Elena, "care o recomandă istoriei ca pe o mare regină", apreciind că aceasta "rămâne un far" pentru Familia Regală. El a mai spus că Regina-mamă Elena a fost un dar nepreţuit pentru România secolului trecut. "Regele Mihai I şi instituţia Coroanei îndeamnă societatea românească la compasiune, la generozitatea de a asculta pe celălalt, la cultivarea virtuţilor precum: domnia legii, şi nu a oamenilor, respectul faţă de proprietatea privată, forţa competentă a instituţiilor şi familia. Suntem datori de a ne uita înspre viitorul ţării noastre veghind responsabil la democraţia, prosperitatea şi stabilitatea ei", a spus principele Radu.

Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, deputatul Aurel Vainer, care a caracterizat ceremonia drept "un exerciţiu de memorie", a omagiat personalitatea reginei-mamă Elena, dând citire unui mesaj al profesorului Carol Iancu dedicat marii suverane. "Îi datorăm o veşnică recunoştinţă reginei-mamă Elena", a încheiat Aurel Vainer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel