Principele Radu: Radio România a servit securitatea naţională

principe radu
principe radu

Alteţa Sa Regală Principele Radu a declarat, de Ziua Regalității, că între Radio România și Casa Regală a existat o legătură aparte și că RRA se detașează de un profil care a trecut granița cultural- "RRA a consolidat statul român. RRA a servit securitatea națională". 

"Radio România şi Casa Regală au fost alături, în cei 85 de ani, în multe momente. Unul dintre ele este concertul şi lansarea din această seară. Dar va urma foarte curând un alt moment: transmiterea, din partea Majestăţii Sale Regele Mihai, a decoraţiei „Nihil Sine Deo” pentru Radio România şi un dineu la Palatul Elisabeta. Dar seara aceasta mai înseamnă ceva: dintre multele instituţii culturale ale României, Radio România se detaşează cu un profil care trece de graniţa culturală. Radio România a consolidat statul român; Radio România a servit securitatea naţională".

"Proclamaţia de la 23 august este un exemplu. Dar Radio România a slujit independenţa, siguranţa şi statul român în toţi cei 85 de ani de existenţă ai săi. Casa Regală a fost mai aproape de Radio România decât de alte instituţii ale presei româneşti. Au fost momente când destinul ţării a depins de un mesaj şi acel mesaj a fost transmis pe undele radio. Acest lucru nu poate fi uitat de Casa Regală. Număr clipele până când dumneavoastră veţi fi musafiri, iar noi gazdele. Pe mâine seară! - a încheiat Alteţa Sa Regală Principele Radu, amintind de ceremonia care va avea loc duminică, 12 mai 2013, la Palatul Elisabeta, ceremonie în cadrul căreia Societăţii Române de Radiodifuziune îi va fi acordată decoraţia regală „Nihil Sine Deo”, a mai precizat Principele Radu.

Sâmbătă seară a avut loc un concert, la Sala Radio, dedicat Zilei Regalităţii. În pauza concertului a fost lansată ediţia a doua revăzută, adăugită şi tradusă în limba engleză a albumului cu CD-uri, care cuprinde mesaje radio şi interviuri acordate de Majestatea Sa Regele Mihai în perioada 1989-2011.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel