PMB a actualizat lista clădirilor cu risc de prăbușire la cutremur

Cladiri_risc_seismic
Cladiri_risc_seismic

La sfârșitul lunii ianuarie, Primăria Municipiului Bucureşti a actualizat lista imobilelor din Capitală cu risc seismic, potrivit căreia 190 de imobile, însumând 5.134 de apartamente, prezintă pericol public. Potrivit expertizei tehnice, toate aceste imobile au risc ridicat de prăbuşire la cutremur la intensităţile corespunzǎtoare zonelor seismice de calcul.

Conform aceleiași informări a Primăriei Municipiului București, 30 de clădiri, respectiv 757 de apartamente, au fost consolidate, cele mai vechi clădiri fiind construite în anul 1880, una situată pe strada Covaci, cealaltă pe B-dul Lascăr Catargiu.

Lista publicată pe site-ul Primăriei conţine și 183 de imobile expertizate tehnic şi încadrate în clasa I de risc seismic, corespunzând construcţiilor cu risc ridicat de prăbuşire la cutremure având intensităţile corespunzătoare zonelor seismice de calcul. În clasa a II-a de risc seismic, clădiri la care probabilitatea de prăbuşire este redusǎ, dar la care sunt aşteptate degradări structurale majore la producerea unui cutremur, sunt cuprinse pe listă un număr de 302 imobile, alte 70 de clădiri sunt încadrate în clasa a III-a de risc seismic (construcţii la care sunt aşteptate degradǎri structurale care nu afecteazǎ semnificativ siguranţa structuralǎ, dar la care degradǎrile elementelor nestructurale pot fi importante), iar 6 imobile încadrate în clasa a IV-a de risc seismic (construcţii la care rǎspunsul seismic aşteptat este similar celui corespunzǎtor construcţiilor noi, proiectate pe baza prescripţiilor în vigoare).

De asemenea, lista prezentată pe site-ul Primăriei București cuprinde și 1632 de clădiri încadrate în categorii de urgenţe, dar neîncadrate în clasa de risc seismic corespunzătoare.

Vezi aici Lista clădirilor expertizate tehnic încadrate în clasele de risc seismic I, II, III, IV și categorii de urgență

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel