Percheziții DIICOT la traficanții de droguri

Şapte percheziţii domiciliare au fost efectuate, miercuri, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)- Serviciul Teritorial Cluj, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, pe raza localităţilor Turda şi Floreşti.

Acțiunea a vizat săvârşirea de către mai mulţi suspecţi a infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu substanţe psihoactive. 

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2015-2017 suspecţii au procurat din Spania, prin intermediul unei societăţi de curierat, droguri de risc, pe care le-au comercializat mai multor consumatori de pe raza municipiilor Turda şi Cluj-Napoca. 

Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză, au fost ridicate 2 kilograme de cannabis, 25 de plicuri cu substanţe psihoactive pulverulente, 6 plicuri cu substanţe psihoactive vegetale, 155 de plicuri cu urme de substanţe psihoactive vegetale, 2 cântare, un pistol, 13.300 de lei şi 615 euro. 

La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Cluj au fost aduşi, în vederea audierii, un număr de 7 suspecţi, având vârste cuprinse între 21 şi 50 de ani, precum şi 35 de martori. 

În cauză, cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu substanţe psihoactive. 

'Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie', se arată în comunicatul DIICOT citat de Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel