Patriarhul Daniel vrea să preia modelul Arafat. Vezi ce crede despre Canalul Dunăre-București

Patriarhul BOR, Daniel, prezent sâmbătă la inaugurarea Spitalului General ”Victor Babeș”, a declarat că dacă modelul Arafat va reuși în sistemul de sănătate, acesta va fi preluat și de BisericăPrea Fericitul Părinte Daniel a avut și o remarcă umoristică la adresa  cameramanului Patriarhiei, și a prezentat, succint, care ar fi avantajele economice ale Canalului Dunăre-București.

Prea Fericitul Daniel, patriarhul Bisericii Române Ortodoxe, a participat la inaugurarea Spitalului General din cadrul Centrului de Diagnostic şi Tratament "Dr. Victor Babeş", unitatea care și-a mărit, de sâmbătă, capacitatea de spitalizare.

Discutând cu secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Florian Bodog, Patriarhul a spus că i-a atras atenția ideea lui Raed Arafat, referitoare la centralizarea licitațiilor din sistemul sanitar. Dacă proiectul reușește, IPF Daniel a declarat că Biserica va prelua acest model. Patriarhul s-a referit, concret, la prețul lumânărilor. ”Aici le cumpărăm cu 40 de lei, la Iași poate cu 50 și în altă parte cu 60 de lei. Trebuie să fie cel mai mic preț, la fel, în toată țara”, i-a spus IPF Daniel secretarului de stat Bodog. Arafat dăduse exemplul cu aparatele de RMN, care au prețuri duble în unele unități sanitare.

Patriarhul Daniel s-a referit și la rezolvări pentru problema sărăciei. IPF Daniel a spus că Biserica are numeroase proiecte umanitare, iar de curând a încheiat un protocol cu primăria sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, așa încât va oferi pentru prima dată asistență socială în parteneriat cu autoritățile locale. Ca exemplu de proiect care oferă locuri de muncă și creștere economică, IPF Daniel a dat Canalul Dunăre-București. Când vor fi terminate lucrările, bucureștenii vor și nevigație, dar și locuri de agrement: vor face plajă aici, nu în străinătate, iar banii vor rămâne pentru oamenii din București, a spus IPF Daniel.

Patriarhul nu a scăpat ocazia de a face și o remarcă umoristică față de cameramanul Patriarhiei, indicându-i la un moment dat să filmeze din față grupul de invitați. ”Dacă ești cameraman și nu camerist”, i-a spus operatorului său.

Extinderea Spitalului General din cadrul Centrului de Diagnostic şi Tratament "Dr. Victor Babeş" a apărut din dorinţa de a diversifica gama serviciilor spitaliceşti oferite pacienţilor, a spus directorul Centrului, prof.dr. Petru Calistru. IPF Daniel a dăruit spitalului o icoană și a binecuvântat așezământul.

 Noua structură are 101 paturi, repartizate astfel: compartiment neurologie - 10 paturi; compartiment gastroenterologie - 12 paturi; compartiment cardiologie - 14 paturi (din care 4 paturi terapie intensivă); compartiment medicină internă - 16 paturi; compartiment de obstetrică şi neonatologie (maternitate) - 10 paturi; compartiment urologie - 14 paturi; compartiment pentru specialităţi chirurgicale (chirurgie generală, urologie, chirurgie vasculară, ginecologie, ORL) - 25 de paturi, din care 7 paturi pentru terapie intensivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel