Papa Benedict al XVI-lea binecuvântează pe Twitter

tweet_papa
tweet_papa

Papa Benedict al XVI-lea a postat, miercuri, primul său mesaj pe contul său oficial de Twitter, de pe o tabletă electronică, ce i-a fost adusă de oficialii Consiliului pontifical al comunicaţiilor sociale şi de un responsabil al platformei de microblogging, Claire Diaz-Ortiz, informează AFP.

După ce i-a binecuvântat pe cei 4.500 de credincioşi adunaţi în sala Paul al VI-lea pentru audienţa sa săptămânală, papa, în vârstă de 85 de ani, a postat primul său tweet.

Tableta i-a fost pusă pe o masă acoperită cu o ţesătură roşie. După ce i s-a arătat cum funcţionează dispozitivul, Benedict al XVI-lea, zâmbitor, uşor ezitant, a apăsat pe tasta care i-a permis să trimită primul mesaj pe Twitter al unui suveran pontif din istorie.

"Dear friends, I am pleased to get in touch with you through Twitter. Thank you for your generous response. I bless all of you from my heart/ Dragi prieteni, am plăcerea să comunic cu voi prin Twitter. Vă mulțumesc pentru răspunsurile generoase. Vă binecuvântez pe toți din inimă", a scris Papa Benedict al XVI-lea, cu ocazia sărbătorii Notre-Dame de Guadalupe.

Până miercuri, în cele opt limbi în care papa şi-a deschis propriile adrese, aproape un milion de persoane (989.000) s-au înscris ca "followers" pe contul său de Twitter - @pontifex. Mulţi au trimis întrebări, dar mulţi au adoptat în mesajele lor şi un ton ironic sau ofensator, criticându-l pe papă, Biserica catolică şi Vaticanul.

Tweet-urile sale vor fi redactate în limbile engleză, spaniolă, italiană, portugheză, franceză, germană, poloneză şi arabă.

Arhiepiscopul Claudio Maria Celli, preşedintele Consiliului pontifical pentru comunicaţii speciale, afirma, pe 3 decembrie, că prezenţa pe Twitter a papei Benedict al XVI-lea, aflat în fruntea unei biserici care are 1,2 miliarde de credincioşi catolici, se explică prin “dorinţa sa (a papei) de a intra în dialog cu femeile şi bărbaţii din zilele noastre, acolo unde se află aceştia”, dialogul fiind unul care va respecta “omul din zilele noastre şi adevărurile sale”.

Papa Benedict al XVI-lea nu este la primul contact cu Twitter, întrucât,  pe 27 iunie 2011, suveranul pontif a postat un mesaj pe contul de Twitter al Sfântului Scaun, cu ocazia lansării site-ului www.news.va, primul portal multimedia al Vaticanului, redactat în mai multe limbi. Însă acel mesaj nu a fost postat de pe contul său personal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel