Pagube în Giurgiu și Bistrița Năsăud în urma ploilor torențiale

Foto: ISU Giurgiu
Foto: ISU Giurgiu

Ploile torențiale din ultimele ore au creat pagube însemnate în mai multe localități din județele Giurgiu și Bistrița-Năsăud. 

Vremea extremă a făcut pagbe în județul Giurgiu. Oamenii au apelat la 112 pentru a cere ajutor. 

”Începând cu ora 15:50, prin dispeceratul 112, au fost primite peste 30 de solicitări de la cetățeni care semnalau efecte ale precipitațiilor abundente în gospodătire proprii (inundatii, elemente de construcție de pe acoperiș).

În sprijinul populației au fost mobilizate forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentelelor de Pompieri Giurgiu și Bolintin Deal, Gărzilor de Intervenție Mihăilești și Colibași, Punctului de Lucru Călugăreni.

Situația în Giurgiu 

În municipiul Giurgiu sunt 16 solicitări pe străzile Oltului, Cireșului, Cerna, Vidra, Bradului, Gării, Partizani, Negru Vodă, Aleea Plantelor. Se actionează cu 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 8 motopompe și 4 autospeciale de primă intervenție și comandă.

În județ, s-a intervenit în localitățile Mihăilești, Gorneni, Stejaru, Vărăsti, Buturugeni, Stoenești, Drăgănescu. 

Pompierii rămân mobilizați până la normalizarea situației și înlăturarea efectelor produse de  fenomenele meteorologice. Totodată, sunt menținute în stare de operativitate toate categoriile de mijloace și echipamente pentru asigurarea în cel mai scurt timp a acțiunilor de răspuns”, se arată într-un comunicat de presă. 

Gospodării şi drumuri forestiere afectate de ploile torenţiale, în Bistrița-Năsăud

Mai multe gospodării şi drumuri forestiere din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost afectate de ploi torenţiale, în zone pentru care a fost emisă o avertizare meteo Cod portocaliu, potrivit datelor transmise, duminică seara, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, scrie Agerpres. 

În localitatea Parva, au fost afectate zece gospodării, jumătate dintre ele având şi beciurile inundate, iar la Valea Vinului şi Valea Gătejelor, drumurile forestiere au fost spălate de ploi.

La faţa locului intervin Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Parva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel