EXCLUSIV  Noutăţi editoriale la “Polirom” şi “Trei” la Gaudeamus

Editura Polirom vine cu o ofertă impresionantă de literatură română la ediţia din acest an a Târgului de Carte Gaudeamus, continuându-şi astfel unul dintre cele mai importante demersuri editoriale: publicarea, difuzarea şi promovarea scriitorilor români contemporani, direcţie deschisă prin lansarea colecţiei „Ego. Proză” în anul 2004, continuată în 2007 cu lansarea proiectului editorial „Fiction Ltd.”, dar şi cu iniţierea, în anul 2008, a prestigioasei colecţii „Opere”, precum şi a seriilor de autor Polirom

Noi titluri Polirom, semnate de câţiva dintre cei mai apreciaţi scriitori români contemporani – Varujan Vosganian, Gheorghe Sasarman, Bogdan Suceava, Marius Oprea, Dan Alexe, Radu Pavel Gheo, Vasile Ernu, Matei Florian, Lavinia Braniste, Mircea Pricajan – vor fi lansate la standul editurii din cadrul ediţiei cu numărul 23 a târgului, care va avea loc la Complexul Romexpo, Bucuresti, in perioada 16-20 noiembrie 2016.

Un nou roman de Radu Pavel Gheo la Polirom: “Disco Titanic”
 
 „Un scriitor strălucit, ce va marca o epocă”, aprecia criticul Mircea Iorgulescu.

 O carte despre tandreţea şi cruzimea care se ascund în fiecare dintre noi. 

Vlad Jivan e patronul unei edituri obscure din Timişoara anului 2011 şi erou al revoluţiei din 1989. Face afaceri profitabile cu un fost securist din Bucureşti, iar în timpul liber îi place să joace baschet şi să stea la bere cu prietenii. Discută patimăş despre mafia ţigănească, despre „invazia” oltenilor care au distrus civilizaţia bănăţeană şi – doar pe jumătate în glumă – despre secesiunea Banatului.

În trecutul său există însă câteva secrete pe care nu le dezvăluie nici măcar soţiei lui, Emilia, cel mai întunecat fiind legat de o excursie din 1989 cu părinţii în fosta Iugoslavie, în Split, pe litoralul Mării Adriatice. Iar când Emilia îl convinge să meargă în concediu în Croaţia, Vlad îşi redescoperă prietenii croaţi de odinioară, ce poartă cicatricile unui război secesionist, şi ajunge să se confrunte cu trecutul său tăinuit. 
 

Disco Titanic, un roman cu adolescenţi maturizaţi traumatic într-o lume copleşită de puseuri naţionaliste sau localiste, a apărut în colecţia Ego. Proza a Editurii Polirom.

 „Cu lecţia lui Bulgakov, a marilor prozatori americani şi a cineaştilor ruşi, cehi şi polonezi din anii ’70-’80 bine asimilată, Radu Pavel Gheo e un romancier de mâna întâi”, apreciază Adriana Bittel.
Radu Pavel Gheo (n. 1969) a absolvit în 1994 Facultatea de Litere a Universităţii de Vest din Timişoara. A lucrat ca profesor, redactor radio şi redactor de revistă în Iaşi şi Timişoara. În 2001 emigrează în Statele Unite, dar revine în ţară după un an. În perioada petrecută în Statele Unite a muncit ca vânzător la un fast-food, la un magazin alimentar şi la o librărie Barnes & Noble. Experienţa americană e relatată în priză directă în volumul Adio, adio, patria mea cu i din i, cu a din a. A publicat volumele Valea Cerului Senin (Athena, 1997), Despre science fiction (Omnibooks, 2001; Tritonic, 2007), Adio, adio, patria mea cu i din i, cu a din a (Polirom, 2003; 2004; 2013), Românii e deştepţi. Clişee mioritice (Polirom, 2004; 2006; 2014), Fairia – o lume îndepărtată (Polirom, 2004; 2016), DEX-ul şi sexul (Polirom, 2005; 2016), Tovarăşe de drum. Experienţa feminină n comunism (coord., Polirom, 2008), Numele mierlei (Polirom, 2008), Noapte bună, copii! (Polirom, 2010). Este inclus în mai multe antologii de proză şi reviste de cultură din ţară şi străinătate. Tovarăşe de drum a apărut într-o ediţie italiană în 2011, iar Noapte bună, copii! a fost publicată în italiană în 2016. Radu Pavel Gheo a scris o piesa de teatru, Hold-UP Akbar sau Toţi în America, pusă în scenă de Teatrul Naţional din Timişoara în stagiunile 2007-2008 şi 2008-2009. Este redactor şi traducător la Editura Polirom şi redactor la revista timişoreana Orizont. În 2003 a devenit membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, iar în 2005 – membru al PEN Club România.
 Romanul va fi lansat la Târgul de Carte Gaudeamus sâmbătă, 19 noiembrie, ora 17.30, la standul editurii.
Colectia „Ego. Proza” este coordonata de Lucian Dan Teodorovici.

Un nou roman de Varujan Vosganian, Copiii războiului, ediţie cartonată, un roman care reconstituie istoria României de la Al Doilea Război Mondial până la începutul anilor 2000. Copiii războiului va fi lansat duminică, 20 noiembrie, ora 12.00.
 
Adevărata cronică a morţii lui Yesua Ha-Nozri, de Gheorghe Săsărman, un roman care ne pune faţă în faţă cu un eveniment la care visează milioane de oameni, dar despre care puţini cred că ar putea fi şi real. O întrebare rămâne totuşi: „Ce-ar fi dacă...?”. Să fie vorba despre a doua venire a Mântuitorului printre noi sau despre una dintre cele mai mari farse din istorie?
 
Republica, de Bogdan Suceavă, o reconstituire literară a evenimentelor din data de 8 august 1870, când a avut loc proclamarea furtunoasă a republicii în Ploieşti, pornind de la o varietate de surse, între care o scurtă scriere satirică, Boborul, a lui Caragiale, pe atunci tânăr copist la judecătoria din Ploieşti. Republica va fi lansat la standul Polirom de la Gaudeamus 2016 duminică, 20 noiembrie, ora 13.00.
 
Turma păstorului mut, de Marius Oprea, un roman care schiţează tabloul unei lumi în aparenţă normale, însă populată de idei şi scene dintre cele mai absurde. O lume pe care mulţi dintre noi o recunoaştem din viaţa de zi cu zi, care uneori ne înfurie, alteori ne distrează, dar care rămâne mereu aceeaşi. Lansare duminică, 20 noiembrie, ora 12.30.

EGO. PROZă pentru fanii colecţiei şi nu numai
 
În punctul lui rebbe G., de Dan Alexe, douăzeci şi două de povestiri –  fiecare corespunzând unuia din arcanele majore ale Tarotului, un volum care oferă, picătură cu picătură de licori precum Scuipat de Lună sau Câine de Armenia, o nouă viziune asupra lumii de azi şi a limbii care ne vorbeşte. În punctul lui rebbe G. va fi lansat sâmbătă, 19 noiembrie, ora 15.00.
 
Un roman nou de Matei Florian: Cexina Catapuxina
La zece ani de la debutul editorial cu romanul Băiuţeii (Polirom, 2006), scris împreună cu Filip Florian, şi la şapte ani de la publicarea primului său roman, Şi Hams Şi Regretel (Polirom, 2009), Matei Florian revine cu o nouă carte, îndelung aşteptată de cititorii săi, Cexina Catapuxina, care va fi lansată sâmbătă, 19 noiembrie, ora 17.00.
 
Romanul Calitatea luminii, de Mircea Pricajan, o lecţie despre acceptare şi asumare, despre redefinirea fericirii în cuplu şi despre cum conştiinţa de familie se dobândeşte printr-un efort de voinţă. Lansarea romanului va avea loc vineri, 18 noiembrie, ora 15.30.
 
Romanul Interior zero, de Lavinia Branişte,  ne arată cât de uşor poate să treacă viaţa pe lângă tine şi cum alegerea căii mai sigure poate avea consecinţe mult mai grave decât ţi-ai putea imagina. Lansarea: 18 noiembrie, la ora 17.00.

 

Cărți ecranizate, bestselleruri mondiale și reduceri substanțiale vă aşteaptă în standul Editurii TREI!

Iubitorii de carte vor găsi la standul Grupului Editorial Trei titluri captivante, bestselleruri mondiale şi reduceri substanţiale.

Vă aşteaptă peste 600 de titluri cu reducere de până la 50% şi peste 100 de volume cu preţ promoţional 10 lei.

Fanii genurilor Crime, Thriller, Suspans vor descoperi cele mai importante titluri ale anului 2016, cu mare succes la nivel internațional. Cea mai norocoasă fată, romanul de debut al autoarei Jessica Knoll, este laureat al Premiului Edgar și unul dintre bestsellerurile absolute ale anului în Statele Unite. Un alt titlu captivant este Te las să pleci, de Clare Mackintosh, pe care cititorii cărților Fata din tren și Fata dispărută îl vor devora.

Camilla Lackberg revine cu un nou roman din seria FjallbackaÎmblânzitorul de lei, M.J. Arlidge continuă seria Helen Grace cu Casa păpușilor, iar Marc Levy ne propune o carte tulburătoare despre viață, iubire și moarte - Orizontul răsturnat. Am uitat să fim fericiți este o comedie romantică, amuzantă și provocatoare, scrisă de Liane Moriarty. În Viața e ușoară, nu-ți face griji aflăm deznodământul poveștii din fenomenul internațional Oamenii fericiți citesc și beau cafea. În secțiunea ”Ecranizări de mare succes” avem Jack Reacher. Să nu te întorci niciodată și Fata din tren.

Adolescenții vor căuta standul Trei pentru noile apariții din seriile After, Mara Dyer, Half Life, Minți primejdioase, dar se vor bucura și de titlul stand-alone Misterul de la London Eye, de Siobhan Dowd, o capodoperă a genului young fiction, și de primul volum, Cu ochii minții, din noua trilogie Doctrina mortală, de James Dashner.

Anul acesta, Editura Trei aduce cititorilor săi 14 titluri noi din domeniul psihologiei, psihoterapiei și educației. Dintre acestea se remarcă volumul Confesiuni Psy, coordonat de Christophé Andre, o colecție de destăinuri surprinzătoare ale unor psihiatri, psihologi și psihoterapeuți. O carte ce dezvăluie cititorilor multe secrete din timpul orele de terapie. Tratatul de psihologie jungiană, editat de Renos K. Papadopoulos, este un volum mult așteptat de psihoterapeuții români. Este o sinteză adusă la zi a principalelor teme ale psihologiei analitice sau tangenţiale acesteia: arhetipurile, umbra, anima/animus, procesul de individuaţie, imaginaţia activă, alchimia sau religia.

Ghidul de lectură la Cartea Roșie de C.G. Jung, de Sanford L. Drob, este o lucrare de referinţă pentru toţi cei interesaţi să pătrundă tainele Cărţii Roşii. Lucrarea este o veritabilă călăuză pe un drum sinuos şi imprevizibil și plasează Cartea Roşie în contextul mai larg al operei jungiene şi al momentului istoric şi cultural în care a fost scrisă.

Pentru cei preocupați de crearea unei atmosfere armonioase în familie am pregătit câteva cărți extrem de utile. În Cum să-ți ajuți copilul la teme cu calm și fără stres, Noël Janis-Norton, învățătoare și psihopedagog cu peste 40 de ani experiență didactică, oferă părinților cele mai adecvate soluții pentru a-i ajuta pe copii să devină mai ordonați, mai implicați și mai autonomi în rezolvarea temelor.

Copilul și spiritualitatea, de Lisa Miller, răspunde întrebărilor: Ce rol are spiritualitatea în viaţa copiilor? Când şi cum devine un copil spiritual? A fi spiritual este totuna cu a fi religios?

Din seria ghidurilor Ce să faci..., publicate de Asociația Americană de Psihologie, recomandăm Ce să faci când mintea ți se blochează și Ce să faci când ai căpătat obiceiuri proaste.

Colecția de Istorie a editurii Trei se îmbogățește cu două titluri excepționale. Sceptrul și sângele. Regi și regine în tumultul celor două Războaie Mondiale, de Jean des Cars, este o incursiune istorică fascinantă, punctată de portrete, anecdote, momente-cheie, întâlniri decisive, jocuri de alianțe ale monarhilor europeni. Lawrence în Arabia, de Scott Anderson, este o relatare palpitantă și revelatoare a uneia dintre cele mai zbuciumate și legendare perioade din istoria secolului al XX-lea – Revolta Arabă și „marele joc“ secret de a controla Orientul Mijlociu.

Editura Pandora M lansează o serie excepțională de popularizare a unor concepte, teorii și idei științifice, destinată curioșilor cu vârste cuprinse între 8 și 99 de ani: Poveștiința, de Alex Doppelganger. Primul volum, Cum se face un Univers?, este ilustrat de celebrul artist plastic Andrei Gamarț.

Preșcolarii se vor bucura de noile aventuri ale lui Elmer în Elmer și Moș Roș și Elmer în zăpadă, dar și de năzbâtiile lui Mog din MOG și vulpile și MOG și Iepurilă.

Cititorii de 8-12 ani vor lua parte la o incursiune extraordinară în lumea fizicii, alături de profesorul Astro Cat în Profesorul Astro Cat și Aventura atomică.

Fanii celebrei serii Spirite-Animale vor fi încântați de apariția celui de-al doilea volum, Vânații. Printre noutățile editoriale se numără și un roman tulburător despre puterea de a schimba lumea: Dă mai departe, de Catherine Ryan-Hyde.

Copiii vor descoperi cu mare bucurie că îl pot colora pe prietenul lor Oli, în cartea Distrează-te și colorează lumea lui Oli de Olga Gudynn, sau că pot afla cum să-și învingă temerile din cartea Curajul de Bernard Waber.

Alte noutăți așteptate sunt Alexandru cel Mare din seria Istoria pe înțelesul copiilor, Ce sunt Marile Piramide?, Cine a fost Charles Darwin? și Tortul de clătite de Sven Nordqvist.

Cel de-al treilea roman din Tetralogia napolitană, de Elena Ferrante, Cei care pleacă și cei ce rămân, continuă povestea celor două prietene, Lila și Elena, care au refuzat să se complacă într-o viață plină de nefericire, ignoranță și supunere. În colecția StArt apare volumul Viețile artiștilor, viețile arhitecților, de Hans Ulrich Obrist, o carte unică pentru cei interesaţi de arta modernă, care conţine interviuri de neuitat cu mari artişti precum David Hockney, Gilbert & George, Gerhard Richter, Louise Bourgeois etc.

După bestsellerul Anatomia Yoga, editura Lifestyle Publishing publică, pentru cei preocupați de o formă fizică optimă, încă trei titluri de referință, care au schimbat viețile a milioane de oameni din toată lumea: Anatomia alergării, de Joe Puleo și dr. Patrick Milroy; Juiceman, de Andrew Cooper; În formă în 15 minute. Mâncăruri și exerciții fizice pentru un corp suplu și sănătos, de Joe Wicks.

Șarmul discret al intestinului, de Giulia Enders, ne arată cât de importantă este această parte, cam jenantă, a corpului și cum putem beneficia de pe urma cunoașterii funcționării noastre interne. Mesajul autoarei este simplu: dacă ne tratăm bine intestinele și ele ne vor trata la fel de bine.

Bazându-se pe teoria potrivit căreia Sfinxul din Egipt datează cu mult mai devreme decât 2500 î.Hr., geologul Robert Schoch apelează în Civilizația uitată la dovezi științifice pentru a confirma existența unei civilizații avansate care le precedă pe cele ale Egiptului, Sumerului și Greciei Antice.

Profitați de reducerea de 30% la toate titlurile Pandora M pe perioada Târgului Internațional de Carte Gaudeamus.


 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel