Noua Dreaptă Cluj va organiza Ziua Naţională la Miercurea Ciuc

noua-dreapta-cluj
noua-dreapta-cluj

Noua Dreaptă filiala Cluj a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă organizate vineri dimineaţa, că vor sărbători 1 Decembrie 2011 şi la Miercurea Ciuc, alături de aproximativ 400 de membri din toate judeţele ţării. Cu acest prilej, organizaţia va desfăşura cel mai mare tricolor românesc din Miercurea Ciuc, care are o lungime de peste 20 de metri, informează NapocaNews.

Autor: Adi Stroescu

noua-dreapta-cluj“În anii anteriori am sărbătorit Ziua Naţională a României în Târgu Mureş şi Covasna, iar anul acesta vom sărbători la Mirecurea Ciuc. Faptul că acolo trăiesc 7.000 de români, că sunt minoritari nu are importanţă. Miercurea Ciuc este un oraş de pe teritoriul României şi nu ne opreşte nimeni să sărbătorim în această zi pe teritoriul ţării noastre. Alături de noi se pot bucura şi românii de etnie maghiară”, a declarat Goia.

Dânsul a subliniat faptul că în anii precedenţi Noua Dreaptă s-a lovit de xenofobia membrilor UDMR pe parcursul organizării unor evenimente dedicate Zilei Naţionale a României.

“Am dovedit pe parcursul acţiunilor organizate în Covasna şi Târgu Mureş că avem bun simţ şi disciplină, şi că organizăm acţiuni paşnice. Cu toate acestea, deja au apărut articole împotriva Noii Drepte, pe tema aceasta, în presa maghiară. Vreau să le spun celor de la UDMR că şi anul acesta va fi la fel ca anul trecut. Încă înaintea zilei de 1 Decembrie, reprezentanţii UDMR s-au folosit de acest prilej pentru a produce ură interetnică, spunând că e o zi neagră. Pot să apară nişte manifestări xenofobe ale unor organizaţii extremiste maghiare, dar ne aşteptăm la asta şi ne aşteptăm ca Jandarmeria şi Poliţia să intervină ferm pentru stoparea unor asemenea acte”, a adăugat reprezentantul ND.

Cu toate că Noua Dreaptă Cluj pleacă la Miercurea Ciuc, o parte din membrii organizaţiei vor rămâne la Cluj-Napoca pentru a bloca manifestări xenofobe ale maghiarilor, similare cu cele petrecute în anii anteriori de 1 Decembrie.

Atât în 2009 cât şi în 2010, grupuri restrânse de membri ai Batalionului Secuiesc au venit la Catedrala Sfântul Mihail din centrul Clujului, pentru a depune coroane de flori în cinstea unor grăniceri vinovaţi de crime antiromâneşti în anul 1919, imediat după proclamarea Marii Uniri.

“Lor li s-au retras amenzile pentru ceea ce au făcut atunci, în timp ce nouă, nu! Am văzut că în 2010 autorităţile locale s-au mişcat mai repede şi au oprit manifestarea lor. În orice caz, vom fi pregătiţi şi dacă vor veni în Cluj”, a încheiat Codrin Goia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel