Moldova interzice panglica „Sfântul Gheorghe”, dar și simbolul ”Z”. Ce amenzi riscă pro-rușii

Sursă foto: Facebook Maia Sandu
Sursă foto: Facebook Maia Sandu

Simbolurile „V”, „Z”, precum și panglica „Sfântul Gheorghe” vor fi interzise în R. Moldova.

Decizia a venit în urma unui amendament la Codul Contravențional votat ieri de Parlament în lectura a doua, potrivit Radio Chișinău.

Conform votului deputaților din cadrul majorității parlamentare, în Rep. Moldova sunt interzise simbolurile și atributele care promovează acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității.

Legea se aplică și Persoanelor răspândesc simbolurile în mediul online.

Totodată, interzisă este inclusiv confecționarea și deținerea simbolurilor respective.

Pedepsele pe care le riscă făptașii sunt amendă de la 4.500 până la 9.000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore.

În cazul persoanelor juridice sau a celor cu funcții publice, amenzile cresc la maximum 18.000 de lei.

„Războiul este un rău şi nu poate fi justificat sub nicio formă. Sub semne și simboluri militare, care promovează războiul, mor oamenii. Bunicii noștri care au trăit ororile războiului nu și-au dorit să le mai trăiască vreodată. Propaganda războiului asociată cu victoria în cel de-al Doilea Război Mondial este cea mai mare ofensă adusă celor care au luptat împotriva războiului și și-au jertfit viața pentru pace. Niciun veteran al războiului de-atunci nu-și dorește ca astăzi feciorii și nepoții lui să moară în război.Astfel, în Moldova se interzic simbolurile și atributele care promovează acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității. Persoanele care le răspândesc, inclusiv în mediul online, vor fi amendate. Un amendament la Codul contravențional a fost votat în acest sens. Persoanele fizice sau juridice care confecționează, etalează, vând sau răspândesc aceste simboluri, inclusiv în mediul online, vor fi amendate.”, se arată într-o postare pe Facebook a Partidului Acțiune și Solidaritate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel