Misterul Grădinilor Suspendate din Babilon, dezlegat

Istoricii și arheologii au încercat secole de-a rândul să dezlege misterul Grădinilor Suspendate din Babilon. În cele din urmă a fost dezlegat de către Stephanie Dalley de la Institutul Oriental al Universității din Oxford. Ea susține că grădinile legendare, una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, nu au fost construite la Hillah de către regele Nabucodonosor al Babilonului. 

Stephanie Dalley susține, bazându-se pe date istorice, că grădinile au fost situate la Ninive, rivalul Babilonului, scrie Daily Mail. Dr. Dalley a studiat descrierile istorice ale grădinilor și a descoperit că un basorelief din secolul al XIX-lea de la palatul lui Sanherib din Ninive arată copacii crescând pe colonade acoperite exact așa cum erau descrise în scrierile anterioare.

În plus, Ninive, capitala asiriană, a devenit cunoscută sub denumirea de "Noul Babilon" atunci când Asiria a cucerit Babilonul în 689 î. Hr. Un al treilea element descoperit a fost terenul plat din jurul Babilonului. Acesta ar fi făcut imposibilă livrarea apei pentru întreținerea Grădinilor Suspendate.

Stephanie Dalley a spus: "Mi-a luat mulți ani pentru a găsi dovezile care să demonstreze că grădinile și sistemul asociat de apeducte și canale au fost construite de către Sanherib la Ninive și nu de către Nabucodonosor la Babilon". A adăugat "Pentru prima dată se poate demonstra că Grădinile Suspendate au existat".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel