EXCLUSIV  Ministrul Florian Bodog devine erou, în prag de remaniere

În plin proces de remaniere, cu scaunul clătinându-se, ministrul Sănătății Florian Bodog apare ca un erou în presa locală bihoreană(el fiind originar din județ), după ce a salvat un pacient epileptic într-un avion care efectua un zbor intern. Totul după ce se întorcea triumfător de la Hora Unirii. 

Florian Bodog se întorcea de la Oradea, acolo unde a participat la Hora Unirii. Deși era istovit, în drumul spre București, în avion, un pacient epileptic a avut o criză specifică afecțiunii, iar Bodog "și-a pus în aplicare cunoștințele de medic, pe viu și a menținut în viață pacientul", după cum titrează presa locală. Faptele eroice nu se termină aici: conform sursei citate, deși piloții au vrut să aterizeze de urgență, Florian Bodog a menținut avionul în aer, anunțând că se descurcă și că nu este nevoie de o deviere a zborului spre un aeroport apropiat. 

Cu toate acestea, pe lângă spectaculosul informației, nu au apărut imagini cu actul de vitejie. Nu pune nimeni la îndoială veridicitatea informației, însă poate o astfel de faptă ar trebui să reiasă dintr-un comunicat al companiei, care să anunțe un astfel de incident, ceea ce nu s-a întâmplat. 

Fapta eroică vine într-un moment dificil în care ministrul Bodog se numără printre cei vizați de o remaniere. El a fost susținut în funcție și i-a fost luată apărarea public, de mai multe ori, de premierul Mihai Tudose. 

Ce a făcut medicul Bodog pacientului 

Salvarea vieții unui pacient aflat într-o criză epileptică nu necesită cunoștinte avansate, ci manevre simple care să îl impiedice să își înghită limba sau să se înece cu propriile secreții. Practic, persoana epileptică trebuie ținută degajat, astfel încât să nu își facă rău.

Iată ce spun site-urile de specialitate:

 "Dacă pacientul își pierde cunoștința sau cade, trebuie așezat pe pat, întins pe o parte, pentru a nu se îneca. Totodată, ștergeți-l cu o batistă curată să nu se asfixieze. Apoi, puneți o pernă sau o haină moale sub cap și slăbiți-i cravată sau orice alt obiect vestimentar sau accesoriu din jurul gâtului. Îi puteți introduce între dinți o batistă sau un tifon steril, făcut sul, pentru a-l împiedică să-și înghită limbă, însă evitați corpurile mici pe care le poate înghiți. Fiți foarte atenți, pentru că în timpul crizei va puteți alege cu o mușcătura".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel