China, înjurată de ministrul de Externe din Filipine: Nu știu cum să o zic mai politicos. A, da. Ieși în...

Sursă foto: Facebook Teddy Locsin Jr.
Sursă foto: Facebook Teddy Locsin Jr.

Ministrul de Externe din Filipine a înjurat China.

Teodoro Locsin, ministrul de Externe din Filipine, a postat un mesaj pe Twitter în care a cerut ca vasele Chinei să iasă din apele disputate ale Mării Chinei de Sud, doar că a folosit un limbaj vulgar pentru a face acest lucru.

“China, prietene, nu știu cum să o zic mai politicos. A, da. IEȘI ÎN P*** MEA AFARĂ. ”, a spus Locsin într-un mesaj pe contul său personal de Twitter.

“Ce faci cu prietenia noastră? Tu. Nu noi. Noi ne străduim. Tu. Ești ca un țăran urât care își forțează atenția pe un tip frumos, care vrea să fie prietenos; nu să creeze o provincie chineză ...” , a mai spus Locsin.

China revendică aproape toată Marea Chinei de Sud, prin care trec în fiecare an aproximativ 3 trilioane de dolari din comerțul cu nave. În 2016, un tribunal din Haga a decis că cererea chinezilor, pe care Beijingul o justifică prin niște hărți ale sale mai vechi, este incompatibilă cu dreptul internațional.

De asemenea, într-o declarație făcută luni, ministerul de Externe a acuzat garda de coastă a Chinei de ”blocare, manevre periculoase și provocări radio ale navelor de gardă de coastă filipineze”, scrie Reuters. Ambasada Chinei la Manila nu a răspuns imediat la solicitarea Reuters de a comenta acest mesaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel