Măsuri pentru proprietarii clădirilor istorice

Municipalitatea îi somează pe proprietarii clădirilor istorice din centrul municipiului Timişoara să repare urgent faţadele deteriorate, în caz contrar de la 1 ianuarie urmând să intre sub incidenţa legii care permite supraimpozitarea cu până la 500%. 

Primarul Nicolae Robu argumentează că centrul oraşului trebuie să arate excepţional în următorii doi ani, pentru a putea să primească turiştii din perioada Capitalei Culturale Europene 2021. 

Tot respectul pentru proprietarii care au înţeles să repare faţadele clădirilor în care locuiesc. Cei care nu înţeleg să facă la fel vor ajunge să plătească taxa pe paragină, acel impozit mărit de şase ori, cu 500%, şi nu cred că este nicio afacere pentru cineva să ajungă să plătească atât de mulţi bani şi tot să rămână şi cu obligaţia de a-şi întreţine proprietatea şi a-şi reabilita clădirile, a afirmat, joi, primarul Nicolae Robu. 

Potrivit acestuia, administraţia locală va merge pe calea supraimpozitării fără menajamente pentru toţi proprietarii de terenuri şi clădiri care nu-şi îngrijesc aceste proprietăţi. 

De câţiva ani am tot trimis notificări, nu ne-am propus să supraimpozităm pe nimeni, ci dorim ca oraşul să arate aşa cum trebuie şi vom face uz de toate pârghiile legale pentru a duce lucrurile la normalitate, pentru că ceea ce este în prezent nu este normalitate, a explicat presei primarul. 

El a afirmat că cei care nu au bani să-şi întreţină apartamentele din clădirile ultra-centrale ar trebui să le vândă şi să se multe în locuinţe pe care le pot întreţine. 

Fiecare trebuie să se întindă atât cât îi permite plapuma. Noi vom aloca bani în bugetul pe 2017 pentru a susţine şi subvenţia (de reparaţii, n.r.) a clădirilor istorice, dar să nu se relaxeze nimeni, pentru că posibilităţile primăriei vor fi limitate. Noi putem interveni la câteva clădiri pe an, or avem de reabilitat sute de clădiri numai în centrul istoric, iar în tot oraşul sunt mii de clădiri care trebuie reabilitate, a detaliat Robu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel