”Vreți să rezolvați problemele unor cetățeni ai Bucureștiului, a întrebat viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, PNL, în ultima ședință a Consiliului General? Unii consilieri au spus că nu doresc să rezolve problema. Să spuneți dumneavoastră, cei care reprezentați USR, dacă vreți să rezolvați problema locuitorilor din Greenfield sau nu”.
Prin vocea consilierului Nicorel Nicorescu, USR s-a arătat, în ședința din 29 iunie, gata să voteze un proiect propus de primarul general, Nicușor Dan, pentru preluarea unui drum forestier care să facă permită ieșirea din complexul rezidențial Greenfield. ”Obiecțiile dlui Milea sunt păreri personale, Opinia grupului USR este că ne dorim deblocarea proiectului, numai că PSD a părăsit sala, deci nu vrea să îl voteze”, a adăugat dl. Nicorescu.
De cealaltă parte, consilierii PSD spun că Nicușor Dan, în colaborare cu USR, a întins o capcană locuitorilor din cartierul fără drum de acces. Propunerea de hotărâre întocmită de primar este concepută cu un viciu de legalitate, astfel încât să fie respinsă de guvern. Astfel, Nicușor Dan își satisface ambiția personală de a sabota proiectul Greenfield, fără a pierde voturile celor 6000 de alegători care trăiesc în acest complex rezidențial. Am încercat, va spune și USR, dar iată că guvernul PSD-PNL refuză trecerea drumului forestier de la Romsilva la Primăria Generală. Strategia a mai fost folosită și de Clotilde Armand, care a promis în alegeri că va construi un drum de ieșire din Greenfield, dar odată ajunsă primar la sectorul 1 a tot amânat proiectul, până a găsiut soluția: l-a pasat la Primăria Generală.
”Inovația” găsită de Nicușor Dan pentru a lăsa locuitorii din Greenfield fără o soluție, în timp ce se preface că le rezolvă problema, este de manual. Proiectul de hotărâre de consiliu prin care Nicușor solicită Guvernului transmiterea din domeniul public al statului și din administrarea Romsilva în domeniul public al Municipiului București a drumului forestier se referă la un ”drum provizoriu”, pe un termen de patru ani. Juriștii ministerelor implicate, a Romsilva și cei din Primărie au explicat că termenul de drum provizoriu nu există și nu e legală o hotărâre care ar prevedea un termen de patru ani, după care drumul ar reveni în administrarea Romsilva.
Dacă ar fi fost adoptată hotărârea de Consiliu General cu aberația legislativă strecurată în text de Nicușor Dan, guvernul ar fi fost obligat să respingă solicitarea, iar o nouă ședință a CGMB ar mai fi fost programată abia în septembrie. Deci, începerea școlilor i-ar fi găsit pe părinții copiilor din Greenfield tot fără drum. Consilierii PSD au părăsit sala tocmai pentru a nu exista cvorum și a trece proiectul ”troian” propus de Nicușor și susținut de USR.
Luni, 10 iulie, consilierii PSD au convocat o ședință extraordinară, în care speră să fie votată cererea de transfer a celor 500 de metri de drum forestier FE004, fără vicii de procedură sau aberații legislative strecurate în text. Este de așteptat că primarul general să respingă proiectul PSD, dar e greu de justificat pentru consilierii PNL și USR refuzul de a rezolva problema celor 6000 de cetățeni ai orașului. Se va vedea, cu acest prilej, cine vrea și cine nu vrea , vorba dlui viceprimar Bujduveanu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu