Locuitorii din Moscova, avertizați să rămână în case

Locuitorii din Moscova şi din regiunea acesteia au fost avertizaţi să nu iasă afară din case, la câteva zile după ce zeci de copii care locuiau în apropierea unei gropi de gunoi cu deşeuri toxice au fost spitalizaţi, informează publicaţia The Moscow Times. 

Săptămâna trecută, 57 de copii au primit îngrijiri medicale în oraşul Volokolamsk, la aproximativ 100 de kilometri vest de Moscova, după ce au acuzat ameţeli şi greţuri, asociate cu o groapă de gunoi din apropiere. 

Autorităţile locale au negat însă legătura dintre emanaţiile provenite de la groapa de gunoi şi problemele medicale de care s-au plâns copiii, insistând că nivelurile anormale de monoxid de azot şi hidrogen sulfurat nu sunt dăunătoare. 

Potrivit unei declaraţii online postate de Ministerul rus pentru situaţii de urgenţă miercuri după-amiaza, condiţiile meteo între ora 18:00 miercuri şi ora 10:00 joi "se aşteaptă să fie nefavorabile disipării poluanţilor dăunători în atmosferă". 

Filtrele de aer 

În aceste condiţii, moscoviţii şi locuitorii din oraşele din zona Moscovei au fost sfătuiţi să reducă din tipul petrecut afară, să închidă ferestrele şi să îşi pornească aparatele de aer condiţionat şi filtrele de aer. 

Într-un tweet postat la câteva ore după declaraţie, Ministerul citat a precizat că avertizarea sa fusese eronat publicată ca "ştire urgentă", adăugând că vremea calmă nu necesita o avertizare de urgenţă, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel