Lei, urși, cerbi, cai tranșați și o cameră de tortură la ferma lui Nuțu Cămătaru

nutu
nutu

Ancheta în cazul lui Nuțu Cămătaru se va extinde, după ce anchetatorii au găsit  o adevărată minigrădină zoologică,  compusă din  lei, urși și cerbi. De asemenea, sub cușca leilor, polițiștii au identificat și o cameră de tortură ude ajungeau persoanele care cădeau în plasa Cămătarilor.

Comisarii Gărzii de Mediu încep, luni, o anchetă la ferma lui Nuţu Cămătaru. Aceştia vor să afle de unde şi-a cumpărat interlopul animalele sălbatice şi în ce condiţii le ţinea, scrie rtv.net.

La percheziția de vineri, anchetatorii au găsit la vila lui Nuțu Cămătaru o adevărată grădină zoologică: patru lei, doi cerbi, doi urşi, 30 de cai și 20 de câini de talie mare, dar și mai mulți cai tranșați i pentru hrănirea animalelor. Acestea sunt specii protejate prin lege, deţinute de clanul Cămătarilor în mod ilegal. Privarea de libertate se pedepseşte cu o amendă penală până la 10.000 de lei sau chiar închisoare. Partea de şantaj, sechestrare de persoane, tâlharie, recuperări şi cămătărie era coordonată de Sile.

Anchetatorii au găsit la domiciliul lui Nuţu Cămătaru mai multe acte folosite de clanul său mai multe înscrisuri pe care le foloseau pentru a întreprinde activităţi de camătă precum documente bancare, contracte de vânzare-cumpărare, contracte de împrumut şi mai multe agende.

 Drept garanţie pentru banii luaţi, oamenii care se împrumutau trebuiau să semneze contracte de vânzare-cumpărare pentru case, maşini sau terenuri. Când nu-şi primeau banii înapoi, interlopii treceau la şantaj şi violenţe.

Anchetatorii spun că Nuţu îşi ameninţa victimele cu cei trei lei pe care-i avea în curte. Mai mult, sub cuşca animalelor a fost amenajată o adevărată camera de tortură, unde ajungeau cei care cădeau în plasa Cămătarilor. La percheziţia efectuată, pe 22 februarie, la el acasă au fost găsite maşini de lux dar şi o adevărată grădină zoologică cu urşi, lei şi cerbi carpatini.

 Treptat, clanul a acaparat şi piaţa prostituţiei. Numeroase fete, foarte multe dintre ele minore, au ajuns în reţeaua Cămătarilor, unele fiind răpite direct de pe stradă. De proxenetism şi prostituţie se ocupa chiar mama Cămătarilor, ajutată de doi dintre fraţi.

 De-a lungul timpului, gruparea fraţilor Cămătaru, din care făceau parte peste 500 de membri, a beneficiat de ajutorul unor oameni puternici: lideri politici, magistraţi, poliţişti, persoane publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel