Legea salarizării. Olguţa Vasilescu: De aici vin diferenţele pe care nu le întelege Orban

Olguţa Vasilescu a făcut noi precizări referitoare la legea salarizării.

"Explic pentru habarnistii care nu inteleg de ce legea salarizarii e construita pe diferentele de 25 la suta, care trebuiesc date la 1 ianuarie, in fiecare an, pana in 2021...

Deci, daca aveai 2000 de lei, in 2017, si trebuia sa ajungi la 4000 in 2021, cat era prevazut in grila, diferenta era de 2000 lei, impartit la 4, adica 2018,2019,2020,2021, rezulta ca, anual, primeai in plus 500 lei. In mod normal, toti banii trebuiau dati in 2017, ca sa se elimine inechitatile din sistemul de salarizare, dar cum nu existau suficienti bani la buget, suma a fost impartita pe 4 ani.

Olguţa Vasilescu: De aici vin diferenţele pe care nu le înţelege Orban

De aici vin diferentele pe care nu le intelege Orban si ministra lui buimaca de la Munca. La fiecare categorie bugetara s-a stabilit o suma pana in 2021, cand se presupune ca legea va fi aplicata in totalitate si sistemul asezat pe baze fara inechitati. Ce nu stiu incompetentii de la PNL este ca in 2017 am fost obligati de CCR sa facem aceasta lege, dupa ce s-a emis o decizie ca toate salariile bugetarilor trebuiesc aplicate la salariul maxim din familia ocupationala, care a fost stabilit de o hotarare de instanta.

Adica un profesor a castigat in instanta un venit de 4000 lei si doar el avea acest venit, ca urmare a hotararii de instanta, iar restul ramasesera la 2000 lei, CCR ne cerea sa ii ducem pe toti la 4000 de lei. Cu legea salarizarii am reusit sa punem in ordine sistemul si sa nu devalizam tot bugetul cu sume pe care nu si le putea permite statul. Impactul era undeva la peste 40 mld lei si am decis ca e mai bine sa crestem cu 10 mld anual. Daca nu dau acesti bani din diferenta, vor trebui sa aplice decizia CCR care e mai drastica si costa mai mult. Dar de unde sa stie asta doamna Baubau de la Munca?

P.S. Pe orizontala, am echilibrat si categoriile de bugetari intre ele. Sa nu mai fie profesorul mai jos ca politistul, sa nu mai fie femeia de serviciu din politie cu alt salariu decat femeia de serviciu de la scoala etc. Daca anulati legea si diferentele anuale, va intoarceti de unde ati plecat, nebunilor, si va costa mai mult! Tu crezi ca chiar a facut Olguta "din pix" o lege, cum ti s-a explicat, Orbane? Ghinionul vostru e ca ati dat afara din minister si singurul specialist adevarat din domeniu, care a lucrat la toate legile de salarizare de dupa revolutie, si nici nu mai aveti experti sa modificati voi ceva, fara sa iasa vreo traznaie...", a scris Olguţa Vasilescu pe pagina de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel