John Dalli, fostul subaltern al lui Barroso, plătit regește și după demisie

dalli
dalli

 John Dalli, fostul comisar european pentru sănătate,  va beneficia timp de trei ani de o pensie de 45% din salariul primit în calitate de membru al executivului UE dacă nu îşi va găsi între timp un alt serviciu, a anunţat luni Olivier Bailly, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, scrie Agerpres.

Fostul comisar pentru sănătate, John Dalli, va primi în următorii trei ani o indemnizaţie de 45% din fostul salariu, care era de peste 20.000 de euro potrivit agenţiilor internaţionale de presă, până când îşi va găsi un nou serviciu sau până când va ieşi la pensie. Ţinând cont că Dalli împlineşte în scurt timp 65 de ani, vârsta la care fostul oficial UE poate ieşi la pensie, indemnizaţia acordată de Comisie va prima asupra pensiei, a explicat purtătorul de cuvânt al CE.

 Răspunzând unei întrebări din partea presei privind presiunile de a demisiona pe care le acuză fostul membru al Colegiului comisarilor, Olivier Bailly a precizat că au existat doi martori, respectiv şeful departamentul juridic al CE şi şeful de cabinet al preşedintelui CE, în momentul în care John Dalli şi-a prezentat demisia din funcţia de comisar, dar a subliniat că, într-adevăr, Jose Manuel Barroso îi putea cere să-şi prezinte demisia fostului comisar, 'în baza unui angajament politic pe care toţi comisarii îl iau la numirea în funcţie'.

Comisarul european pentru sănătate şi protecţia consumatorilor, maltezul John Dalli, a demisionat săptămâna trecută în urma unor investigaţii privind luarea de mită din partea companiilor producătoare de ţigari, pentru introducerea unei legislaţii europene favorabile. Oficiul antifraudă al UE (OLAF) a încheiat investigaţia săptămâna trecută, fără a descoperi probe care să dovedească că John Dalli a luat mită, însă a concluzionat că acesta era la curent cu practicile ilegale ale celor din subordinea sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel