Jihadiștii au filmat decapitarea unui jurnalist american

Casa Albă încearcă să verifice autenticitatea unui clip video în care jihadiștii decapitează un jurnalist american ca represalii la atacurile SUA împotriva Statului Islamic din Irak.

În clipul video apare un terorist îmbrăcat complet în negru, cu accent britnic și fața acoperită care îi taie capul celui care se presupune că ar fi James Foley, un fotojurnalist american dispărut în Siria în 2012. Casa Albă a precizat că lucrează pentru a stabili dacă filmarea este autentică, iar dacă se va dovedi întocmai, SUA ar fi "îngrozită de crima brutală", conform The Independent.

Obama aprobă atacuri în Irak: "America vă vine în ajutor"

Foley a lucrat în mai multe zone de conflict din Orientul Mijlociu, precum Libia, Siria sau Irak. El și un alt jurnalist lucrau în provincia nordică Idlib din Siria când au fost răpiți în noiembrie 2012 în apropiere de satul Taftanaz.

Filmul decapitării începe cu secvențe din declarația de presă a președintelui Obama în care anunță că a autorizat atacuri aeriene în Irak.

James Foley apare ulterior în cadru, îngenuncheat, în deșert și îmbrăcat într-un costum portococaliu: "Le cer prietenilor, familiei și celor iubiți să se ridice împotriva adevăraților mei criminali, guvernul SUA, pentru că ceea ce mi se va întămpla mie este rezultatul mulțumirii de sine și a criminalității", spune jurnalistul american de lângă jihadiștul înarmat cu un cuțit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel