Ileana Iliescu, mărturisire despre Ion Iliescu: Acum pot să fac această confesiune / video

Sursă foto: YouTube Ionuț Vulpescu
Sursă foto: YouTube Ionuț Vulpescu

Balerina Ileana Iliescu a fost invitată la podcastul lui Ionuț Vulpescu, Avangarda.

Balerina Ileana Iliescu a fost invitată la podcastul „Avangarda“, al lui Ionuț Vulpescu, unde a fost întrebată dacă are vreo legătură cu Ion Iliescu, președinte al României între 1990-1996 și 2000-2004.

„România are și un Președinte Iliescu. V-a întrebat cineva vreodată dacă aveți legătură de rudenie?“, a întrebat Ionuț Vulpescu.

„Da, de multe ori, în special, îmi mergea foarte bine cât era dânsul Președinte“, a replicat balerina, moment în care Ionuț Vulpescu a spus amuzat că „și mie să știți că mi-a mers...“

„Mă întorceam din străinătate, mă întrebau: „Aveți ceva de declarat?” Zic: „Vă deschid portbagajul”, că eram cu mașina. Se uitau: „Ah, nu e nevoie, nu e nevoie. Puteți să mergeți!”“, a mai spus Ileana Iliescu.

Mărturisire despre Ion Iliescu


„ Mie mi-a povestit și acum pot să fac confesiunea asta, să spun că e foarte impresionantă, zice: „Ileana – pentru că mie îmi spune Ileana – să știi că eu cât am stat la studii, la Moscova, degeaba mi sau atribuit alte prezențe și alte motivații acolo, că nu sunt adevărate, eu mi-am făcut facultatea mea de Inginerie...”“, a spus Ileana Iliescu.

„Facultate importantă în epocă. Și a plecat ca bursier pentru că statul român trimitea cei mai buni studenți, și pe secțiile umaniste, și pe secțiile reale, îi trimitea pe banii statului“, a replicat Ionuț Vulpescu.

„Aha, da. Cum au avut și colegi de ai mei la Leningrad. Așa! Zice: „Eu m-am împrietenit cu un individ care ducea bilete în instituții”. Dar știi că și la noi erau persoane din astea, din teatru, sau mă rog, angajați, care, în loc să aștepți să vină doritorul de a vedea un spectacol, de operă, de balet, sau teatru, sau altceva, să se deplaseze la casa de bilete, poate era mai greu. Indivizii ăștia intrau în fabrici, în instituții, și vindeau aceste bilete. Și el a găsit un individ acolo, la Moscova, care se ocupa de așa ceva, aparte, zice că „nu prea aveam eu bani să îmi cumpăr bilete prea scumpe, dar nici nu găseam, îți dai seama... la Moscova, să te duci la Balșoi, la teatru... 90% sunt străini care vin să vadă spectacolele.” Ce rămâne, dau și ei la ai lor, dar prețurile lor nu le avea el în buzunar. Dar în fine. Zice: „Eu acolo mi-am făcut o cultură extraordinară. Am văzut balete și opere nemaipomenite. De câte ori puteam să ies și să văd un spectacol”. Așa mi-am explicat eu pasiunea lui pentru artă și operă. Cum era un eveniment la operă, era prezent. Nu lipsea niciodată, față de alții care le ocoleau“, a spus Ileana Iliescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel