Iohannis, DECIZIE Kovesi. Mircea Badea, declarații-fulger

Mircea Badea a reacționat după decizia lui Klaus Iohannis în privința revocării Laurei Codruța Kovesi.

"Nu era clar ce va decide Klaus Iohannis? Nu era nicio surpriză. Era o chestiune absolut așteptată, previzibilă, chiar banală. Este absolut firesc că Tudorel Toader va sesiza CCR. Trebuie să știm clar dacă președintele are drept de veto într-o astfel de situație. Este foarte bine și pentru viitor. Mi se pare un lucru important de lămurit nu doar pentru situația actuală, ci și pentru viitor, cât va mai fi în vigoare actuala Constituție. Klaus Iohannis nu a zis nimic despre protocoalele secrete. Poate nici nu a aflat... V-ar mira să nu fi aflat despre protocoale? L-a înjurat un pic pe Tudorel Toader. Apoi s-a referit la raportul făcut de ministrul Justiției cu expresia: 'așa zisul raport'. Am râs un pic. Era chiar un raport. A simțit nevoia unei note personale. Doamne ferește! Dar vedeți... asta a putut România după ce tot România a putut zece ani de Băsescu. Este vorba despre capacitatea poporului nostru de a genera lideri. Acesta este liderul nostru", a zis Mircea Badea.

Decizia lui Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că nu o revocă pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"Motivele de revocare prezentate de ministrul Justiţiei nu au fost de natură să mă convingă. De altfel, în mare parte, ele nici nu corespund prevederilor legale aplicabile. În concluzie, nu voi da curs propunerii ministrului Justiţiei de revocare a doamnei Kovesi, procuror-şef al DNA", a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel