Ioana Băsescu apare în dosarul de la Poşta Română

ioana
ioana

Fiica cea mare, Ioana,  a președintelui Traian Băsescu ar putea fi implicată în afaceri cu Poşta Română, susţine jurnalistul Silviu Mânăstire de la Realitatea TV. Potrivit jurnalistului de la Realitatea TV, Ioana Băsescu  ar fi semnat nişte acte care i-ar fi permis omului de afaceri Sorin Creţeanu să îşi însuşească un imobil din centrul Capitalei, care se afla în proprietatea Poștei Române.

"Sorin Creţeanu a înfiinţat împreună cu Poşta Română o companie. Jumatate din firma respective era a lui, jumatate a Poştei. Unul dintre scopurile acestei afaceri era să se facă dezvoltări imobiliare. Poşta venea cu imobile şi terenuri, Creţeanu trebuia să vină cu bani. A izbucnit acel scandal, acel dosar (dosarul în care sunt implicaţi Tudor Chiuariu şi Nagy Zsolt) interesant este că firma merge în continuare. Interesant este că acest Creţeanu nu a fost chemat la Parchet nici măcar ca martor, deci beneficiarul presupusului act de corupţie al celor doi nu a fost chemat să dea cu subsemnatul", a declarat la Realitatea TV jurnalistul Silviu Mânăstire.

 Mânăstire a precizat că după schimbarea guvernului Tăriceanu, în 2011, Creţeanu a făcut o majorare de capital "ciudată", iar Poşta Română nu a intervenit. Pentru a înregistra actele la Registrul Comerţului, Creţeanu avea nevoie ca acestea să fie parafate de un notar, iar biroul notarial ales a fost acela al Ioanei Băsescu, fiica preşedintelui. În ciuda lipsei rezoluţiei făcute de Poşta Română în privinţa majorării de capital, cei de la Registrul Comerţului au înregistrat actele pentru că scria pe acte Biroul Notarial al Ioanei Băsescu", a precizat Mânăstire.

 În urma majorării de capital s-a ajuns ca omul de afaceri Sorin Creţeanu să aibă 88% din firmă, iar Poşta Română doar 12%.

 Candidatul PNL la alegerile parlamentare, Sorin Roşca Stănescu, a precizat că Ioana Băsescu este implicată în mai multe afaceri ale lui Creţeanu.

 "Toate contractele din zona asta construită de Creţeanu şi Puiu Ppopovici s-au făcut prin ea şi acum ea câstigă sume foarte mari. A fost arestat Puiu Popovici o zi şi când au apărut informaţii cu Ioana Băsescu i-au dat imediat drumul şi s-a închis povestea", a declarat Roşca Stănescu la emisiunea Deschide Lumea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel