Întâlnire Timmermans-Tăriceanu: MCV-ul va fi ridicat

Bogdan Bolojan / 20 apr 2017 / 11:01 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi, după întâlnirea cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, că Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) va fi ridicat cel mai probabil anul viitor. 

"Acest lucru (ridicarea MCV - n.r.) l-am discutat inclusiv la Bruxelles cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, care s-a angajat încă o dată, în discuţia pe care am avut-o, să facă toate eforturile ca, în perioada în care deţine mandatul său de preşedinte al Comisiei, mecanismul să fie încheiat. Cel mai probabil, orizontul îl aşteptăm la finele acestui an, raportul MCV şi pe baza lui probabil anul 2018 va fi anul în care va fi ridicat mecanismul", a afirmat Tăriceanu, la Parlament, la finalul întâlnirii cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene. 

Preşedintele Senatului a adăugat că la Bruxelles s-a discutat despre raportul MCV de la finalul acestui an şi despre concluziile care ar putea duce la ridicarea mecanismului. 

"În discuţiile pe care le-am avut cu oficialii de la Bruxelles, cu domnul Juncker, se face raportul pe anul acesta şi mă refer la încheierea anului 2017 pentru stabilirea concluziilor pentru ridicarea raportului", a spus Tăriceanu. 

Tăriceanu a precizat că i-a atras atenţia lui Frans Timmermans asupra unor erori apărute în raportul MCV. 

"I-am atras atenţia domnului Timmermans, în mod colegial (...), despre o serie de greşeli care sunt trecute în raportul de monitorizare instituit prin MCV, cum ar fi, de exemplu, solicitarea ca Parlamentul să îşi motiveze deciziile. În nicio ţară din lume Parlamentul nu motivează deciziile. Nu poţi să ceri membrilor Senatului sau Camerei să îşi motiveze votul. Numai instanţele îşi motivează deciziile. Domnul Timmermans m-a rugat să îi trimit observaţiile pe acest raport, lucru pe care îl voi face, să îi atrag atenţia unde sunt greşelile din raport", a menţionat preşedintele Senatului, relatează Agerpres.

[citeste si]Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


n-nxt.13