INS: Câți bani cheltuiesc turiștii străini în România

În primele nouă luni ale anului, turiștii sosiți în România au cheltuit în medie 2391, lei/ persoană. În total banii aduși de turiștii străini au atins 1854,8 milioane lei. 

Potrivit datelor transmise de INS, numărul total de nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective *) în trimestrul III 2016 a fost de 836,4 mii, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 1854,8 milioane lei.

În perioada 1.I-30.IX 2016 numărul de turişti nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective a fost de 1929,0 mii, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 4613,2 milioane lei.

Trimestrul III 2016 Principalul motiv al sejurului petrecut de turiştii nerezidenţi în România în trimestrul III 2016 l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii (53,3% din numărul total de turişti nerezidenţi), cheltuielile acestora reprezentând 57,0% din total.

Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenţi în România l-a reprezentat călătoriile în scop particular (46,7% din numărul total de turişti nerezidenţi), dintre acestea evidenţiindu-se călătoriile pentru vacanţe 63,3%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activităţi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel