În ce investește George Soros în perioada de criză. Mutarea momentului: Pariurile miliardarului

foto New Economic Thinking/ Youtube. George Soros
foto New Economic Thinking/ Youtube. George Soros

În plină criză, fundația lui George Soros investește masiv. Să fie acestea pariurile de succes? 

Soros Fund Management și-a mărit pariurile pe acțiuni imobiliare și financiare în ultimul trimestru, în timp ce valoarea portofoliului său de acțiuni americane a scăzut la mai puțin de 5 miliarde de dolari. 

Firma de investiții a lui George Soros a dezvăluit noi poziții în Hill-Rom Holdings Inc., MGM Growth Properties LLC, JPMorgan Chase & Co. și Goldman Sachs Group Inc., potrivit unui document de reglementare depus vineri, conform dcbusiness.ro

Firma, cu sediul în New York, a majorat participațiile la IHS Markit Ltd. și la constructorul de locuințe Dr Horton Inc. Pe de altă parte, a renunțat la poziții la QuantumScape Corp., un start-up care se ocupă cu baterii pentru vehicule electrice, dar și la producătorul de ascensoare Otis Worldwide Corp.

Firma de investiții a filantropului miliardar deținea 4,96 miliarde de dolari în acțiuni americane la sfârșitul trimestrului. Vezi mai mult pe dcbusiness

Vasilescu, BNR: Necesar de 1 MILION de noi locuințe, dar ”nu suntem în America aici!”

”BNR nu monitorizează piața imobiliară, nu o are în gestiune, dar e atentă ce se întâmplă pe această piață cu un rol important. Eu, personal, nu văd, la această oră, un pericol care să vină de pe piața imobiliară. Poate că multe prețuri sunt exagerate, dar, repet, se lucrează cu două prețuri, prețul afișat și prețul plătit, e o diferență între ele” a explicat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, într-un interviu penru DCNews. 

”Necesarul, la ora asta, de locuințe în România, e de peste un milion” a punctat, în acest context, Adrian Vasilescu. El a adăugat, însă, că ”nu sunt bani pentru a le cumpăra, nu suntem în America aici”. 

Vezi aici mai mult

Coșea: Se va muri de SĂRĂCIE în România. Pensionarii și cei cu venituri mici, primii afectați

Profesorul de economie Mircea Coșea avertiza recent că ”Este un fenomen pe care nu mai putem să îl evităm, este o inflație care a acoperit întreaga lume”. 

”Suntem într-o situație în care lucrurile nu vor merge bine în viitoarele luni, anumite categorii ale populației vor fi puternic afectate, mai ales pensionarii și cei cu venituri mici și trebuie luate măsuri imediat pentru contracararea unor efecte care vor duce la pierderi chiar de vieți omenești.Gândiți-vă că statul în frig, fără medicamente și cu o alimentație de proastă calitate la persoane care sunt fragile din punct de vedere al sănătății pot duce la decese” mai puncta el. 

Vezi mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel