Franța riscă și intervine cu trupe în Republica Centrafricană

republica centrafricana
republica centrafricana

Președintele Francois Hollande a anunțat că va trimite 1.200 de militari francezi în Republica Centrafricană, în misiunea de a stopa violențele care au adus țara pe marginea colapsului, din cauza războiului religios.

Francois Hollande a organizat, vineri, la Palatul Élysée, un summit pentru Pace și Securitate în Africa de Sud, la care s-au prezentat importanți șefi de state și guverne. Înainte să-și primească oaspeții, socialistul a declarat că trupele franceze vor merge în țara africană fără ieșire la mare, cooperând cu o misiune de ajutorare a Națiunilor Unite.

"Franța sprijină această operațiune. Avem responsabilitatea de a ajuta și de a ne arăta solidaritatea", a spus Hollande, care poate conta pe sprijinul financiar al UE și cel al SUA, scrie Der Spiegel.

În ajunul Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, premierul Republicii Centrafricane, Nicolas Tiangaye, a solicitat sprijin militar. După luni de lupte neîncetate, țara Africii Centrale se zbate în haos. Guvernul a pierdut controlul, iar luptele sângeroase au luat amploare la un an de la instalarea actualului președinte, Michel Djodia, de către un grupări formate din opozanți ai guvernului intitulate Séléka (Coaliția).

Dar Coaliția, majoritar musulmană, a permis unor grupuri de soldați să terorizeze nordul țării cu violuri și crime, stârnind o criză umanitară. Împotriva grupării musulmane s-au format miliții care, din păcate, aplică același tratament prin metode similare, potrivit rapoartelor organizațiilor de protejare a drepturilor omului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel