Google va avea un logo special de 1 Decembrie, desenat de o româncă

Desenul realizat de o elevă româncă, desemnat, joi, câștigător al concursului "Doodle 4 Google", va fi publicat, sâmbătă, 1 decembrie, de Ziua Națională a României, pe pagina de start a Google România, putând fi admirat de milioane de români.

Iasmina Maria Răceanu - elevă în clasa a VIII-a B, la Colegiul Naţional Petru Rareş din Suceava a câștigat, joi, prima ediţie a concursului "Doodle 4 Google" în România, desenul realizat de ea cu tema tema "România mea este..." urmând a fi publicat pe pagina de start a Google România, pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, informează Mediafax.

Desemnat de public câştigător dintre cele peste 10.000 lucrări participante în competiţie, desenul Iasminei prezintă "o ţară verde cu munţi şi văi, dealuri şi câmpii, colorată de obiceiuri frumoase ce trebuie păstrate, înnobilată de artişti şi sportivi ce i-au înălţat numele la cer. România mea merită iubită!".

Pentru modul în care și-a imaginat și a ilustrat România, Iasmina a fost recompensată și cu un premiu în valoare de 15.000 de lei şi o bursă de tehnologie de 20.000 de lei pentru şcoala unde învaţă.

Desenul câştigător a fost ales de public dintre cele 30 selectate de juriu. Alături de marele câştigător, 10 alţi finalişti, cinci la categoria clasele I-IV şi cinci de la clasele I-VIII, au fost premiaţi în cadrul unei gale desfăşurate în Bucureşti, primind fiecare câte o tabletă.

Mootorul de căutare Google  îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea. În galeria celor mai recente logouri dedicate României s-au numărat Constantin Brâncuşi, George Enescu, I.L. Caragiale, Sergiu Celibidache, Mărţisorul sau Ziua Naţională a României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel