EBa o atacă pe Monica Macovei: Nu a apărut în politică din neant

Europarlamentarul Elena Băsescu a lansat pe blogul personal critici dure la adresa colegei sale din Parlamentul European, Monica Macovei, despre care afirmă că a ajuns la Bruxelles ascunzându-se pe o listă. Totodată, Elena Băsescu îi reproșează  fostului ministru al Justiției, care "nu a apărut în politică din neant", că, urmărind încă un mandat în Legislativul european, a renunțat la principiile pe care le invocă și a uitat ajutorul oferit de președintele Traian Băsescu.

Reacția Elenei Băsescu survine ca urmare a unui editorial apărut în România Liberă, în care autorul se întreabă dacă "Nu va fi Elena Băsescu un preţ prea mare pentru Mişcarea Populară?", din moment ce mezina președintelui Traian Băsescu nu figurează cu niciun raport întocmit în PE, activitatea foarte bună în Republica Moldova a acesteia implică doar apariția numelui său pe câteva documente care au legătură cu situația vecinilor de peste Prut, iar vâlva în România privind activitatea ei de europarlamentar s-a datorat gafelor de la luările de cuvânt și nu rezultatelor.  

Iată ce a scris europarlamentarul Elena Băsescu pe blog:

"Observ că prietenii şi simpatizanţii din presă ai Monicăi Macovei au dobândit un reflex ciudat: de fiecare dată când cineva invocă activitatea unui alt europarlamentar român, dau drumul unui şuvoi de cuvinte de iubire dulceagă şi râncedă către aleasa politică a inimii lor. Excepţie nu face nici articolul de mai jos din România Liberă, unde un jurnalist porneşte să facă unele comparaţii privind activitatea mea ca europarlamentar şi cea a doamnei Macovei. Ceea ce în sine nu ar fi absolut nicio problemă dacă autorul în cauză nu ar trunchia informaţii şi nu ar omite nişte fapte punctuale.

1. Spre deosebire de Monica Macovei, eu am primit în 2009 încrederea a peste 200.000 de români, nu m-am ascuns pe o listă. Singura mea candidatură electorală a fost un succes, în timp ce doamna europarlamentar, deşi dintr-o generaţie cu peste 20 de ani mai în vârstă ca mine, nu a avut acest curaj.

2. Activitatea în Parlamentul European arată că eu am fost, totuşi, mai activă decât Monica Macovei. Am 1.859 de activităţi în PE, pe când doamna Macovei are 1.226. Şi dacă lucrurile ar fi stat invers, tot aş fi crezut că ambele sunt cifre respectabile, spre exemplu, faţă de activitatea distinşilor sau distinselor colege din PSD şi PNL. Deci, a spune despre mine că sunt cel mai activ europarlamentar român nu este o greşeală. Dacă autorul crede că doamna Macovei are o prestaţie mai bună, e părerea sa şi, subiectivă fiind, poate să şi-o exprime.

3. Doamna Macovei a ajuns şefa Delegaţiei pentru cooperarea dintre UE şi Republica Moldova nu datorită talentelor sale remarcabile pe zona de politică externă sau a cunoaşterii situaţiei din Basarabia, ci datorită sprijinului primit de la Preşedintele României. A fost, ca să zicem aşa, o recompensă pentru faptul că pierduse ruşinos vicepreședinția Parlamentului European cu un scor cam cât la alegerile din PDL. La momentul acela, nu ştia nici măcar care sunt factorii de decizie din Republica Moldova sau reprezentanţii principalelor forţe politice.
Din această postură, doamna europarlamentar a avut o implicare mai slabă, mergând cu greu la Chişinău de 5 ori în mandatul de europarlamentar. Eu şi Cristian Preda am iniţiat o rezoluţia adoptată de Parlamentul European care condamna abuzurile şi presiunile aşa-ziselor autorităţi transnistrene, nu doamna preşedinte de delegaţie de cooperare. Poate ar trebui ca autorul articolului să se uite puţin ce s-a întâmplat în presa rusească şi de la Tiraspol în această perioadă pentru a vedea cine consideră aceştia că sunt europarlamentarii care ajută Republica Moldova înainte să pună ştampile de calitate.
Eu am petrecut întreaga campanie electorală din 2012 de la parlamentare în Basarabia încercând să-i ajut pe candidaţii ARD să obţină aici două posturi tocmai datorită notorietăţii mele şi a legăturilor foarte bune pe care le am cu Dorin Chirtoacă. Şi, lucrând în echipă, am reuşit: atât Eugen Tomac, cât şi Riceard Badea au reuşit să-şi câştige mandatele.

Rugămintea pentru toţi susţinătorii Monicăi Macovei este următoarea: nu încercaţi să o exoneraţi pe aceasta de faptul că a renunţat la principiile pe care le invocă pentru a obţine un loc pe lista PDL pentru europarlamentare. Nu faceţi decât să arătaţi că scara de valori nu există. Nu uitaţi că domnia sa nu a apărut în politică din neant, ci a fost sprijinită de Preşedintele pe care acum îl critică să devină şi ministru, şi europarlamentar, şi vicepreşedinte de partid, dar şi preşedinte al Delegaţiei de cooperare UE – Republica Moldova".

În replică, în același cotidian, a fost publicat un alt editorial în care se afirmă că atât fiica președintelui Traian Băsescu, cât și europarlamentarul Cristian Preda au misiunea de a o decridibiliza pe Monica Macovei. "Elena Băsescu este frumoasă şi este fiica tatălui ei. Două calităţi suficiente pentru a intra în politică şi pentru a deveni arogantă cu cei care au în spate mulţi ani de muncă, multe idei, multe fapte.  (...) Fiica preşedintelui ştie că în 2009 voturile pentru ea au fost date prin ordin de PDL şi mai ştie că şi acum primarii PDL care lucrează pentru Partidul Mişcarea Populară se pregătesc să-i asigure intrarea în Parlamentul European, eventual tot ca independentă. Până atunci, îi strâng însă necesarul de semnături. Ceea ce nu ştie însă fiica preşedintelui este că jurnaliştii scriu despre politicieni, nu invers, printre altele, fiindcă ei, politicienii, sunt plătiţi din fonduri publice".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel