Dragnea îi pasează lui Tudose statutul Casei Regale

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat vineri că Guvernul va decide dacă Palatul Elisabeta va rămâne Casei Regale.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat vineri că Guvernul va decide dacă Palatul Elisabeta va rămâne Casei Regale, menţionând că proiectul de lege referitor la statutul Casei Regale va fi discutat în Parlament, deoarece lucrurile trebuie 'cumpănite foarte bine'.

'Este o discuţie foarte serioasă despre simbol. Eu nu susţin şi nu voi promova niciodată o discuţie simplistă despre acest subiect. Este un subiect foarte sensibil. Cu toţii am văzut un val de emoţie în perioada trecută, perioadă în care regele a fost adus în România, inclusiv în ziua funeraliilor. Aici discutăm despre simboluri. Eu cred că simbolul Casei Regale trebuie să existe în România. Trebuie continuate discuţiile în mod serios despre dacă şi ce ar trebui să primească ca şi ajutor de la stat. Aici discuţiile sunt destul de controversate şi de argumentate şi contra-argumentate despre a beneficia de nişte spaţii în care să-şi desfăşoare activitatea, cât de mari, cât de mici, dacă să beneficieze de susţinere a cheltuielilor din fondurile publice. Asta trebuie discutat separat şi fără patimă. Dar ideea de simbol al Casei Regale este susţinută în continuare de mine, este susţinută inclusiv de prim-ministru, că am tot discutat', a afirmat Dragnea, întrebat despre faptul că premierul Tudose nu susţine proiectul privind statutul Casei Regale.

Întrebat în legătură cu faptul că familia regală ar trebui să elibereze în februarie Palatul Elisabeta, Dragnea a spus: 'Acolo este un activ al RA-APPS, care este în subordinea Guvernului, va fi o decizie a Guvernului'.

Declarația premierului

Joi, premierul Mihai Tudose a declarat că un punct de vedere al Guvernului referitor la proiectul de lege privind statutul Casei Regale nu a ajuns pe ordinea de zi a Executivului, dar că o variantă ar fi acordarea statutului de utilitate publică, asemenea unei fundaţii, adăugând că în privinţa Palatului Elisabeta statul ar trebui să drept de folosinţă.

'Eu mi-am exprimat un punct de vedere personal. Încă nu este un punct de vedere la Guvern, încă nu a ajuns pe ordinea de zi. Probabil că va fi ceva de genul următor - utilitate publică pentru Casa Regală da, pentru fundaţie. În ceea ce priveşte drepturile urmaşilor, ca şi la urmaşii şefilor de stat... păi, nici, la alţi şefi de stat nu avem aceste drepturi. În ceea ce priveşte Palatul Elisabeta, să aibă statul şi folosinţă, pentru că sunt o mulţime de întrebuinţări pentru acest palat, Casa Regală având şi alte domenii regale în toată ţara. Dacă dăm la toţi urmaşii şefilor de stat...', a declarat premierul la Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel