DNA: Cornel Penescu, trimis în judecată. Vezi infracțiunile

cornel_penescu
cornel_penescu

Procurorii DNA au decis trimiterea în judecată a omului de afaceri, Cornel Penescu, într-un dosar alături de Gheorghiţă Pieca, administratorul SC Fotbal Club 2005 SA Piteşti, și de alți patru funcționari din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP Argeş). 

Cornel Gheorghe Penescu, acționar majoritar al SC PIC SA Pitești, SC MUNTENIA ALIMENT SRL, SC PIC DISTRIB SRL (fostă ONIŢA SRL) a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru dare de mită, complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecințe deosebit de grave, complicitate la fals intelectual, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată săvârșit în scopul de a ascunde și de a realiza scopul urmărit prin săvârșirea infracțiunilor de corupție și a celor asimilate infracțiunilor de corupție şi instigare la infracțiunea de evaziune fiscală.

De asemenea, Gheorghiţă Pieca, administrator al SC Fotbal Club 2005 SA Pitești, a fost trimis în judecată pentru complicitate la dare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată săvârșit în scopul de a ascunde și de a realiza scopul urmărit prin săvârșirea infracțiunilor de corupție și a celor asimilate infracțiunilor de corupție şi evaziune fiscală.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Gheorghe Grigore, fost director executiv adjunct al activității de inspecție fiscală din cadrul ANAF – DGFP Argeș, actualmente consilier superior în cadrul aceleiași instituții, acuzat de luare de mită, instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecințe deosebit de grave,şi instigare la fals intelectual, precum şi Adrian Ceauşescu, Constantin-Darius Bejenariu şi Florina Enescu, inspectori în cadrul DGFP Argeș, acuzaţi de abuz în serviciu, complicitate la ievaziune fiscală şi fals intelectual.

De asemenea, a mai fost trimisă în judecată Lucia Weiss, director economic la SC PIC SA acuzată de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la evaziune fiscală.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada 23 mai 2006 – 21 octombrie 2008, Cornel Penescu, în calitate de acționar majoritar al SC PIC S.A. și, prin intermediul acestei societăți, acționar majoritar al SC Fotbal Club 2005 S.A. Pitești, i-a dat lui Gheorghe Grigore, atât direct cât și prin intermediul lui Gheorghiță Pieca, administrator al SC PIC S.A., sume de bani și bunuri în cuantum total de 9.381 lei.

Potrivit rechizitoriului, banii și bunurile au fost date pentru ca Gheorghe Grigore, în calitate de director executiv adjunct în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Argeș să își încalce atribuțiile de serviciu și să favorizeze societățile din grupul PIC controlate de Penescu.

Ca urmare, în cursul lunii octombrie 2008, la cererea lui Gheorghe Grigore, Adrian Ceaușescu, Constantin Darius Bejenariu și Florina Enescu, inspectori în cadrul D.G.F.P. Argeș, au întocmit un raport de inspecție fiscală, cu mențiuni nereale, care a avut drept consecință favorizarea firmelor controlate de Penescu și prejudicierea bugetului de stat cu suma de 572.280 lei reprezentând TVA.

De asemenea, echipa de control care a întocmit raportul de inspecție a fost desemnată de Gheorghe Grigore la cererea lui Cornel Penescu.

Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în prezenta cauză cu suma de 572.208 lei, dosarul fiind înaintat spre judecare la Tribunalul Argeș.

Procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile și imobile aparținând lui Adrian Ceaușescu, Constantin – Darius Bejenariu şi Florina Enescu, în vederea recuperării acestei pagube.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel