Dieta care-l face tot mai tânăr pe Zlatan Ibrahimovic. Alimentele de care nu se atinge

Zlatan Ibrahimovic, dietă
Zlatan Ibrahimovic, dietă

La 40 de ani, Zlatan Ibrahimovic continuă să fie într-o formă fizică remarcabilă și să evolueze în fotbal la nivel înalt, la AC Milan, tocmai câștigând titlul în Seria A. 

Descris ca un ”Benjamin Button” al fotbalului, aluzie la personajul care întinerea pe măsură ce avansa în vârstă, suedezul Zlatan Ibrahimovic are o dietă pe care o respectă cu strictețe, la pachet cu exercițiile fizice. În special, face arte marțiale. 

Alimentele de bază în dieta lui Zlatan Ibrahimovic sunt legumele și fructele crude, alături de carne de pui și de pește, gătită doar pe grătar. Suedezul mai consumă și grăsimi sănătoase și carbohidrați, cum ar fi pastele, dar în cantități limitate. Din dieta lui Zlatan Ibrahimovic lipsesc complet produsele cu zahăr adăugat, iar alimentele precum pizza sau burger sunt consumate foarte rar, doar la ocazii speciale.

Zlatan Ibrahimovic nu este atent doar la produsele consumate, ci și la cantități, astfel că toate alimentele sunt cântărite pentru a nu depăși un anumit număr de kilocalorii consumate pe zi, scrie digisport

Suedezul a devenit mult mai atent la alimentația sa în perioada când juca la PSG, când l-a cunoscut pe bucătarul Joe Robuchon. Celebrul bucătar este cel care l-a consiliat pe Zlatan Ibrahimovic în privința alegerii dietei pe care suedezul o respectă și în prezent.

Cum poți să slăbești 10 kilograme. Cori Grămescu, sfaturi eficiente

"Ca să slăbiți eficient și corect 10 kilograme, mai ales în condițiile în care avem un punct de pornire cu multă grăsime pe corp și o masă musculară redusă, prima etapă de program trebuie dedicată creșterii procentului de masă musculară. Exerciții cu greutăți mai mari pentru îmbunătățirea calității masei musculare reprezintă baza programului de sport, cu sesiuni de steady cardio cu puls 120-130.

"Deficitul caloric nu trebuie să fie mai mare 200-300 kcal pe zi"

În etapa aceasta, deficitul caloric nu trebuie să fie mai mare 200-300 kcal pe zi pentru a asigura substratul energetic necesar creșterii nivelului de masă musculară, iar dieta ar trebui să fie cu conținut moderat de carbs și ceva mai multe proteine. În această primă lună, obiectivul este ca scăderea în cm să fie mai mare decât scăderea în kg și ţintim către o scădere de circa 3 kg, însă ne interesează să avem constanța alimentară cu meniul (fără dulciuri, snacks calorice sau alcool) şi să creștem cantitatea de legume consumate şi numărul de ore de somn.

În a doua lună, începem să ciclizăm carbohidrații, trecem către o rutină de antrenament bazată de mișcări de rezistență dinamică şi începem să încorporăm o rutină cardio de intensitate mai mare, cu obiectivul de a începe să reducem din greutate şi din centimetri în ritm mai susținut. Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel