Deființare SIIJ. Dezbateri cu scandal mare în Camera Deputaților

Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro

Desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) naște dezbateri aprinse în Camera Deputaților, unde parlamentarii UDMR și USR se acuză reciproc de minciună. Cei de la PSD spun că guvernanții „mănâncă dimineața, la prânz și seara” desființarea SIIJ.

„Noi am agreat în decembrie și noi am spus că suntem de acord cu desființarea SIIJ. A venit un proiect de lege de la Guvern și au fost diferite discuții în Parlament. Nu este adevărat - acest amendament nu a fost propus de UDMR, ci chiar de către ministrul Justiției, Stelian Ion. Noi am avut o altă propunere - ca dosarele de la SIIJ să meargă la Parchetul General. Noi am acceptat acest amendament depus de USR cu inimă grea”, a spus deputatul Csoma Botond, care admite că pot exista elemente de neconstituționalitate în proiect.

La rândul său, Laura Vicol, de profesie avocat, deputat PSD, spune că PNL și USR vor să ducă la capăt acest „plan, cu orice costuri”, în vreme ce independența magistraților „nu se dă și se ia de către politic”.

„Suntem aici pentru că USR-iștii și PNL-iștii vor să își ducă acest plan la capăt cu orice costuri. Desființarea SIIJ este ceea ce visează noaptea, mănâncă dimineața, la prânz și seara”, a zis Laura Vicol.

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a spus că SIIJ s-a născut cu o foarte multă emoție și la fel se va și desființa, pentru că este „un episod rușinos al justiției”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel