Deca face legea. Doar CV-urile profesorilor universitari vor fi publicate online

Foto: Freepik
Foto: Freepik

CV-urile profesorilor vor trebui publicate pe site-urile instituțiilor de învățământ doar în mediul universitar, prevede noul proiect de lege adoptat de Guvern.

Doar cadrele didactice care predau în mediul universitar vor fi obligate să publice CV-urile pe site-urile universităților, potrivit noului proiect de lege al Învățământului Superior, adoptat de Guvern, miercuri. Prevederea nu se aplică și în mediul preuniversitar, adică profesorilor din școli și licee. Amintim, proiectele legilor urmează să ajungă în Parlament, cel mai probabil săptămâna viitoare. Vor fi dezbătute mai rapid, prin procedură de urgență, într-o comisie comună de specialitate, a spus Ligia Deca.

Potrivit proiectului legii Învățământului Superior, la capitolul V – Evaluarea calității activităților cadrelor didactice, la art. 212, alin (3) se precizează:

CV-urile cadrelor didactice și de cercetare, titulare sau asociate, publice pe site-ul universității

Ligia Deca a explicat pe 9 martie că au fost primite 470 de e-mailuri cu propuneri pentru modificarea legilor Educației, și s-au concretizat câteva modificări. Printre acestea, în cadrul legii Învățământului Superior, se introduce obligativitatea ca profesorii universitari să își publice CV-urile pe site-urile instituțiilor de învățământ.

“Am clarificat nişte elemente în zona de finanţare, deci cum se realizează construcţia bugetară. Am clarificat o serie de articole care vizează învăţământul centrat pe student. De asemenea, am introdus o serie de măsuri pentru creşterea transparenţei instituţionale, inclusiv publicarea tuturor CV-urilor cadrelor didactice titulare sau asociate, în aşa fel încât să existe o mai bună transparenţă vizavi de calitatea fiecărei universităţi şi diversitatea programelor oferite. S-au făcut şi clarificări tehnice vizavi de zona de etică universitară”, a explicat Deca pe 9 martie, în briefingul de presă de la Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel