De ce scăpăm greu de burtă. Carmen Brumă: Poți să faci un milion de abdomene, nu se va vedea

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Carmen Brumă a vorbit despre grăsimea abdominală și motivul pentru care se scapă greu de ea.

"Când vorbim despre grăsimea abdominală, cred că e foarte important să punctez câteva lucruri. Grăsimea abdominală nu este foarte deranjantă doar din punct de vedere estetic, ea ete și foarte periculoasă pentru că îți dă semnalul că nu este doar grăsime subcutanată, ci este și grăsime viscerală, acea grăsime care înconjoară organele vitale și care este asociată atunci când depășește o anumită cantitate cu boli cardio-vasculare, cu diabet de tip II, cu o grămadă de boli pe care nu ți le dorești. Nu trebuie să dai burta jos doar pentru costumul de baie. Deși foarte mulți fac acest lucru. Trebuie să ai un abdomen plat pentru că este mai sănătos așa”, a spus Carmen Brumă pentru unica.ro.

"Dacă nu dai "păturica" jos în bucătărie, nu au cum să se vadă abdomnialii"

"Apoi, abdomenul se face în primul rând în bucătărie. Este o axiomă din zona aceasta wellness - fitness care e perfect adevărată. Poți să faci un milion de abdomene în fiecare zi, dacă nu ai grijă ce mănânci, nu se va vedea lucrul acesta pe abdomenul tău. Mușchii, într-adevăr, vor fi lucrați, dar vor fi în permanență acoperiți de o "păturică" de grăsime. Dacă nu dai "păturica" jos în bucătărie, nu au cum să se vadă abdominalii”, a mai spus vedeta.

Grăsimea abdominală

Grăsimea abdominală este o acumulare de țesut adipos în zona abdomenului. Aceasta poate fi de două tipuri: grăsime subcutanată, care este situată sub piele în jurul regiunii abdominale, și grăsime viscerală, care este situată în jurul organelor interne din abdomen, cum ar fi ficatul, pancreasul și intestinele.

Grăsimea abdominală viscerală este asociată cu un risc crescut pentru mai multe boli și afecțiuni, printre care:

Boli cardiovasculare:

Grăsimea abdominală viscerală este strâns legată de boli precum hipertensiunea arterială, ateroscleroza (îngustarea arterelor din cauza depunerii de plăci grase), boli de inimă și accident vascular cerebral (AVC).

Diabet de tip 2

Persoanele cu o cantitate crescută de grăsime abdominală viscerală sunt mai predispuse la rezistența la insulină și la dezvoltarea diabetului de tip 2.

Tulburări metabolice

Grăsimea abdominală viscerală poate contribui la creșterea nivelului de trigliceride și a colesterolului total, precum și la scăderea nivelului de colesterol HDL (colesterolul "bun"), ceea ce crește riscul de boli metabolice.

Boli hepatice

Depunerea de grăsime în jurul ficatului (steatoza hepatică) poate duce la boli hepatice, cum ar fi ficatul gras (steatohepatita non-alcoolică) și ciroza hepatică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel