De ce Ilie Năstase și Brigitte Sfăt nu s-au cununat religios

Ilie Năstase  (66 de ani) și Brigitte Sfăt (36 de ani), după căsătoria civilă care a avut loc în luna iunie, nu au mai trecut pe la biserică pentru a primi și binecuvântarea unui preot. Petrecerea a avut loc la Poiana Brașov în acest weekend, într-un local exclusivist.

Biserica Ortodoxă nu acceptă să oficieze o căsătorie, dacă mirii sunt de rituri creștine diferite.

Cum Ilie şi Brigitte nu au căzut la pace să accepte acest botez, care pentru unul dintre ei însemna renunţarea la religia în care a fost crescut, celebrii miri au evitat să mai intre în biserică, invitându- şi cei peste 300 de musafiri direct la petrecerea cu ştaif organizată sâmbăta trecută la un hotel de fiţe din Poiana Braşov.

“Pentru a putea fi cununaţi într-o biserică ortodoxă, mirii trebuie să fie botezaţi în rit creştin ortodox. Altfel nu se poate. De ce? O persoană de altă credinţă intră într-o biserică ortodoxă ca într-un muzeu şi priveşte icoanele ca pe nişte tablouri, nu ca pe ceva sfânt. Asta pentru simplul fapt că este de altă credinţă. În cazul unei asemenea persoane, actul cununiei religioase nu ar mai fi unul de comuniune întru Dumnezeu. În cazul lui Ilie Năstase şi al soţiei sale, Brigitte Sfăt, sunt două posibilităţi: ori se botează soţia în ortodoxie, şi atunci sunt cununaţi în biserică, ori se orientează Ilie Năstase către credinţa soţiei, şi atunci pot fi cununaţi amândoi în cult penticostal”, a declarat pentru libertatea.ro preotul Cătălin Smărăndoiu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel