CV Tudor dezvăluie miza întâlnirii dintre Ponta și Barroso

Europarlamentarul  PRM, Corneliu Vadim Tudor,  a afirmat în plenul Parlamentului European că discuția de luni dintre premierul român Victor Ponta și președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a fost provocată de o amenințare transmisă de Ponta în urma Raportului MCV: aceea că România nu va mai cumpăra avioane F16 second hand din Portugalia.

 „Chiar astăzi (luni, n.r.), în prima zi a noii sesiuni a Parlamentului European, la Bruxelles s-a desfăşurat o farsă de prost gust: primul-ministru al României, Victor Ponta, a fost chemat de preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, cu două zile mai devreme decît se stabilise iniţial, scrie ampress.ro.

De ce graba asta? Foarte simplu: supărat de criticile severe din Raportul MCV, Ponta i-a dat de înţeles lui Barroso că România nu va mai cumpăra din Portugalia avioanele de vînătoare F16, second hand, între 9 şi 12 aparate, la un preţ de peste o jumătate de miliard de euro”, a spus Vadim Tudor.

„Aşa se face politică, din păcate, la Porţile Orientului, dar acum văd că şi la Porţile Occidentului. Aşa procedează şi Washingtonul, care încearcă să-i bage României pe gât 48 de „sicrie zburătoare“ F16, unele fabricate în anul 1965. La fel se comportă şi Fondul Monetar Internaţional, care acordă împrumuturi României, cu condiţia ca ţara mea să înstrăineze, rapid, ultimele 12 companii naţionale: Poşta Română, TAROM, Căile Ferate, Hidrocentralele, Centrala Nucleară de la Cernavodă etc. Toate aceste practici poartă un nume: „Taxă de protecţie“. Şi se mai numesc într-un fel: „Şantaj“. Ar trebui pedepsiţi, în egală măsură, şi cei care cer, şi cei care dau”, a adăugat liderul PRM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel