Cum să vă apăraţi de înşelătoriile online de tip phishing

Foto: cottonbro from Pexels
Foto: cottonbro from Pexels

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la atacurile de phishing asupra unor persoane de încredere (profesori, directori unităţi de învăţământ, persoane cu notorietate, etc).

Astfel, conturile de pe reţele de socializare le-au fost "sparte" şi în numele lor au fost postate anunţuri de reclamă ale unor brokeri ce "ajutau" la efectuarea unor investiţii profitabile în bitcoin şi la tranzacţionarea criptografelor valutare.

Pentru a fi mai convingători, anunţurile precizau faptul că au fost câştigate sume mari şi astfel, îndemnau prietenii virtuali să facă astfel de tranzacţii. Persoana care, având încredere în recomandarea primită, face astfel de tranzacţii, urmând "instrucţiunile", ajunge în final să piardă suma investită.

Recomandări pentru a nu ajunge victima acestui fenomen:



Toate setările privind confidenţialitatea contului (adresei de e-mail) şi schimbarea parolei trebuie să le faceţi direct din cont, nu în urma accesării vreunui link!
Fiţi foarte atenţi la denumirea paginii de internet pe care o accesaţi! De cele mai multe ori, paginile clonate au o denumire asemănătoare, dar nu identică cu cea originală. Fie lipseşte o literă, fie apare o cratimă în plus, orice detaliu contează!

Dacă doriţi să faceţi investiţii în criptomonede sau tranzacţii cu criptografe valutare, trebuie să vă documentaţi temeinic înainte, din surse sigure şi NU în urma unor recomandări primite pe reţelele de socializare!

Atunci când constataţi existenţa unui cont fals/cont spart, raportaţi-l pe respectiva reţea de socializare pentru a fi închis.

Dacă aţi fost victima unei astfel de fapte, anunţaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!

Poliţiştii desfăşoară în mod curent activităţi informativ-preventive pentru promovarea măsurilor de siguranţă şi pentru prevenirea fraudelor în mediul online şi vă recomandă să manifestaţi reticenţă şi responsabilitate în cazul unor abordări de genul celor prezentate mai sus şi să informaţi de îndată Poliţia în toate cazurile suspecte, transmite IPJ Suceava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel