CRONICĂ: Minte-mă frumos în Centrul Vechi – Viorel Lis face tot filmul-VIDEO

Protagoniștii filmului „Minte-mă frumos" se întorc pe marile ecrane începând din 1 aprilie și oferă o comedie molcomă și mai mult tragică.

„Minte-mă frumos în Centrul Vechi", sub regia lui Iura Lunașcu (cunoscut pentru serialul tv „Deschide ochii"), după un scenariu de Adrian Lustig („Nunta mută", „Poker", „Funeralii fericite"), pune în scenă nume tinere ale teatrului românesc, dar și apariții ale unor personaje cunoscute de pe micile ecrane precum: Viorel Lis, Virgil Ianțu și Codin Maticiuc.

Continuarea filmului lui Lunașcu spune povestea fără perdea a cinci tineri actori care pregătesc un spectacol într-un teatru din centrul vechi. Doru (Pavel Ulici), Dora (Nicoleta Hâncu), Alecu (Sorin Miron), Freddie (Alexandru Unguru), Lucy (Aida Economu) formează un pentagon amoros fără scrupule. Doru este un jucător avid de păcănele cu datorii substanțiale la cămătari. Iubita lui, Dora rămâne însărcinată. Pavel Ulici interpretează un personaj ce este, în aparență, mult prea „cuminte" pentru a fi portretizat ca un maniac al jocurilor de noroc sau ca genul de persoană care ar face compromisuri cu interlopi. Andi Vasluianu întâmpină aceeași problemă de încadrare în tipologie. Fostul hacker familist ce a stârnit râsete în „Minte-mă frumos" iese din tiparul fizic al unui infractor cibernetic.

Viorel Lis apare în acest film ca un personaj episodic ce se află mereu în cazino, jucând la „aparate". La rândul lui, Virgil Ianțu are o apariție la începutul filmului, în care el este un actor în trupa tinerilor libertini ce renunță la rolul său. Codin Maticiuc joacă rolul interlopului Marlon. Dintre acești oaspeți surpriză, cel din urmă pare să fie cel mai departe de realitatea pe care o interpretează.

Față de alte producții românești, „Minte-mă frumos în Centrul Vechi" se bucură de un sunet de calitate și de o imagine destul de bună. Soundtrack-ul este sărac și nu foarte prezent, încercând să augmenteze conflictele amoroase dintre tinerii actori. Acest lucru se întâmplă deoarece pe parcursul filmului, spectatorul aude șlagăre transmise în mod excesiv pe posturile populare de radio, de exemplu, „Mă ucide ea" (Mihail) și „Da, mamă " (Delia).

[citeste si]

Filmul încearcă să își bazeze umorul sec și arid pe baza unor stereotipuri ale societății românești. De asemenea, încearcă să impresioneze pe baza aparițiilor unor personaje controversate. Amintim că fostul edil al capitalei apare în această producție pentru a-și fructifica imaginea de om afectat de viciul jocurilor de noroc, imagine cu care acesta s-a afișat în trecut în fața telespectatorilor emisiunilor de scandal. De multe ori, filmul reușește să fie mai mult deprimant decât amuzant, prin scene și întorsături de situație cu prea mult impact emoțional. În ansamblu, povestea, deși este ieșită din comun, se lovește de situații-clișeu care îi afectează originalitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel