CEFC China continuă investițiile uriașe în Asia și Europa

Gigantul CEFC, una dintre primele zece companii private din China, continuă extinderea investițiilor uriașe.

CEFC, investiții de un miliard de dolari în Georgia

Compania chineză CEFC a semnat, în cadrul Forumului  Belt și Road pentru cooperare internațională de la Pekin,  înființarea băncii de dezvoltare georgiană. Fondatorii băncii sunt cele mai mari corporații chineze: „CEFC China Energy Company Limited” și compania „Eurasiatic Invest SRL“, potrivit cbw.ge.
 
Potrivit actului, ambele companii au obligația de a crea noi bănci comerciale în Georgia. Vicepremierul georgian Dimitri Kumsishvili a declarat că s-a adresat deja Băncii Naționale a Georgiei despre procedurile oficiale.
 
"Concurența în sectorul bancar este esențială pentru dezvoltarea sistemului bancar și a economiei noastre" - a declarat vicepremierul Dimitri Kumsishvili după ce a semnat declarația. Potrivit lui, este important ca o bancă mai mare din Georgia să poată contribui la dezvoltarea sectorului privat.
 
De asemenea, luni, la Beijing, a fost semnat Fondul de Parteneriat dintre Georgia și CEFC. Conform acordului, Fondul Național pentru Renașterea Georgiei va dezvolta o nouă platformă de investiții pentru punerea în aplicare a proiectelor de afaceri în Georgia.
 
Infrastructură, agricultură, industrie, turism sunt câteva dintre domeniile în care se vor face investiții. Capitalul autorizat al fondului este de 50 de milioane de dolari, menționează cbw.ge.
 
CEFC plasează mai multe investiții în urma oportunităților de afaceri
 
China CEFC Energy Company Limited, care s-a clasat pe locul 229 în topul Fortune 2016 Global 500, a mizat pe mai multe investiții după ce a constatat oportunitățile de afaceri de pe piață.
 
Un total de 18 vagoane care transportă gaz petrolier lichefiat a plecat de la stația Dostyk, Kazahstan spre Kuitun, Regiunea Autonomă Xinjiang din nord - vestul Chinei pe 12 ianuarie 2017. Investiții uriașe ale companiei au venit într-un moment potrivit pentru fuziuni și achiziții de active de petrol și gaze. 
 
[citeste si]
 
„Având această oportunitate istorică, CEFC caută în mod activ cooperarea internațională“ , a declarat directorul executiv al consiliului Ye Jianming
 
CEFC este a 8-a cea mai mare întreprindere de energie în China, și, de asemenea, singura companie privată din primii 10 giganți energetici ai țării.
 
Potrivit directorului executiv, CEFC speră să joace un rol mai important în alocarea resurselor la nivel mondial, asigurarea securității energetice naționale și intensificarea schimburilor culturale între țările ce se află pe Drumul Mătăsii.
 
CEFC, achiziții și în Kazahstan
 
Compania a semnat un acord de transfer de capitaluri proprii cu KazMunaiGas (KMG), compania națională de petrol din Kazahstan, în decembrie 2016, prin care achiziționa 51% din KazMunaiGas International (KMGI).
 
KMGI deține multime de rafinării de petrol și mai mult de 1.000 de benzinarii de petrol și gaze din Europa. Compania este prezentă și în România.
 
De asemenea, gigantul CEFC intenționează să investească mai mult în Europa prin achiziționarea de benzinării și depozite de petrol auxiliare în Italia, Spania, România, Bulgaria, Germania și Elveția.
 
Scopul final al companiei este de a conecta piața chineză, cu resurse în Asia Centrală, de resursele terminale din Europa.
 
Pe lângă aceasta, compania a semnat , de asemenea , un acord de furnizare pe termen lung cu ADNOC , care ar asigura încă 10 de milioane de tone de petrol pe an. Ca rezultat, 13 de milioane de tone de petrol brut ar fi furnizate anual către China.
 
Un alt proiect al CEFC pentru transportul gazului petrolier lichefiat din Kazahstan în China de cale ferată a fost aprobat la sfârșitul anului trecut, potrivit newsghana.com.
 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel